Džíny pro každou postavu. Které budou slušet hruškám a které jablkům

19.09.2018 | Krása a móda

Vybrat si vhodné džíny nemusí být zdaleka tak lehký úkol. Široká nabídka zboží je jednoznačnou výhodou, při výběru může ale řádně zamotat hlavu. Pokud budete mít během zkoušení v kabince pocit, že je vše marné a výběr budete chtít vzdát, zaměřte se na pět základních kritérií. Délka, velikost, střih, barva a styl.

Džíny jsou klasikou, kterou naleznete v každém šatníku. Ročně se jich vyrobí přes pět miliard a každý Čech má průměrně patery. Jak ale vybrat ty správné?

Zkoušejte, zkoušejte, zkoušejte

Nejdůležitější je vše pořádně vyzkoušet a zvolit ideální střih. Základem je znát obvod svého pasu, boků a délku nohou. Pokud víte své míry, výběr se ihned zúží. Ovšem špatný střih dokáže upozornit na všechny nedostatky vaší postavy. Jaký je ten ideální právě pro vás?

Pamatujte, že džíny je třeba kupovat takzvaně „natěsno“. Materiál nošením povolí, volnější kalhoty by mohly po čase nevkusně padat. Ideální velikost v pase poznáte podle starého pravidla, za pas kalhot by se měly pohodlně vejít dva prsty, pokud je mezera větší nebo menší, zvolte vhodnější velikost.

Chlapecká, sportovní postava

Pokud máte postavu bez výrazných ženských křivek, štíhlé nohy a úzké boky, máte výběr podstatně zjednodušený. Vybírejte světlejší odstíny denimu, opticky přidává objem nebo zvolte úzké kalhoty s vysokým pasem, tím ženské křivky podpoříte. V obchodě hledejte džíny s označením high waisted skinny.

Pro chlapeckou postavu jsou vhodné kalhoty pánského typu, takzvané boyfriend jeans. Ty dokážou dobře zakamuflovat i problematická stehna, hodí se spíše pro užší boky, často mají snížený sed. Vhodné jsou pro mladistvý styl.

Úzký střih pro odvážné

Slim jeans patří mezi střihy skinny a straight jeans. Jsou to úzce střižené džíny, ale na rozdíl od skinny jeans jsou „tužší“ a na kůži tak silně nepřilnou. Dávejte pozor na výšku pasu, nízké střihy zkracují nohy a již tradičně platí, že tmavší odstíny opticky ubírají pár kil. Skinny jeans mají super úzký střih. Oproti „slimkám“ obsahují více elastanu.

Skinny střihu se mnoho žen obává, ale vhodně zvolená barva dokáže opticky prodloužit postavu a zeštíhlit nohy. 7/8 je ideální pro ženy s kratšími nohami nebo pro subtilnější postavy. Tmavý denim mnohou naopak obléknout plnější postavy, důležitá je symetričnost.

Boky a stehna jako přednost

Jestliže máte výrazné boky a stehna, dejte přednost střihu bootcut. Tento střih se od kolen dolů mírně rozšiřuje, hodí se jak pro ty ženy a dívky, které mají silnější stehna nebo lýtka. Lehce rozšířený střih vytváří dojem delších nohou a díky tomu, že jsou džíny ve spodní části volnější, působí postava symetričtěji.

Postava hruška

Tato postava se týká žen, které mají výraznější boky a zadeček oproti horní polovině těla. U tohoto typu postavy je dobré vyzkoušet džíny s vyšším pasem. Prodlužují totiž nohy a zeštíhlují boky. Případné nedostatky lze skrýt pod asymetrickým topem a výraznými doplňky, opticky nohy protáhnou boty na podpatku. Optického prodloužení docílíte také zvolením atypických džínů s nastaveným dílem na ramínkách.

Postava jablko

Typické rysy této postavy jsou širší boky, mohutnější střed těla a zpravidla hubené štíhlé nohy. Je dobré se také zaměřit na tmavší barvy a na rovný střih nohavic – tzv. straight. Tyto džíny se skvěle kombinují s různými styly, jsou velice univerzální, nadčasové a drtivá většina značek je má ve stálé nabídce nebo se k nim pravidelně vrací.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:27
60 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:34
24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat