Otravné bradavičky po těle vyzmizíkují babské rady

09.04.2021 | Krása a móda

Trápí vaše tělo kožní výrůstky a nevzhledné drobné bradavičky? Zbavit se jich není zas až tak složité. A dokonce to lze i z pohodlí domva. A proč vlastně vznikají?

Proč se tvoří?

Nejčastěji se tvoří lidem ve středním nebo pokročilém věku, zejména na místech, kde kůže stárne rychleji. O přesné příčině vzniku fibromů se stále spekuluje, ale lékaři upozorňují na fakt, že důležitou roli zde hraje obezita a dědičnost. Pokud tedy máte v rodině někoho, kdo kožní výrůstky má, s největší pravděpodobností, dřív nebo později, na sobě také nějaký objevíte.

Co je to?

Malé uzlíčky, které vyrůstají z kůže, se nazývají fibromy či bradavice a jde v podstatě o malé nezhoubné „nádůrky“ pojivové tkáně. Jsou zhruba 1 až 10 milimetrů veliké a často se vyskytují ve skupinkách. Barvou se od vaší kůže nijak neliší a nejčastěji je najdete na krku, v podpaží, v podprsní rýze nebo na ramenou a zádech. Nejsou nijak nebezpečné, ale nikdo je na svém těle nevidí rád.

Babičky mají lék na všechno

Protože fibromy a bradavičky nejsou žádnou novinkou, často se s nimi potýkaly generace, které tu byly dávno už před námi. Jako nejosvědčenější babská rada na to, jak se fibromů nadobro zbavit je, že jej podvážete slabou nití, počkáte pár dní, až zčerná a sám odpadne. Pokud chcete celý proces urychlit, kapejte na podvázanou bradavičku propolisovou tinkturu. Výhoda je, že pokud fibrom skutečně odpadne, už se znovu neobjeví. Maximálně vám vyroste další, na jiném místě. Po odpadnutí fibromu však dbejte větší hygieny a místo dezinfikujte, dokud se úplně nezhojí.

Lékaři pomohou

Pokud se vám domácí odstraňování bradaviček nezamlouvá, zajděte k dermatologovi, který vám pomocí elektrokauteru bradavičky odstraní. Zákrok je mírně bolestivý, pacienti pociťují štípání, které ale trvá pouze několik vteřin. Co je však možná méně příjemné, než samotný zákrok, je cena. Za odstranění fibromů si kliniky a soukromí dermatologové účtují i 1000 korun. Možná by stálo za to, nejprve vyzkoušet pár babských rad.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kotlety na víně

(3 hlasů)

Pstruh s rajčaty a tymiánem

(5 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat