Rajče si poradí s akné i kruhy pod očima

Rajská jablíčka se vážně nehodí jen do salátů, jak by se mohlo zdát. Kromě toho, že hloubkově vyživují pokožku a odstraní přebytečný maz i odumřelé kožní buňky, dokáží vyřešit nejčastější kosmetické trable. Dáte jim šanci i vy?

Že pravidelná konzumace rajčat má na lidské zdraví blahodárný vliv, o tom odborníci informují poměrně často. Podle nich šťavnaté plody posilují imunitu, poskytují ochranu před rakovinou a snižují pravděpodobnost duševních onemocnění, zatímco předchází osteoporóze. K oblíbenosti červených patronů zdraví jistě přispívá i fakt, že jsou na pultech obchodů k dispozici celoročně. Věděli jste ale, že rajčata fungují také jako kosmetika? Speciálně na tyhle nešvary jsou jako dělané!

Akné? S tím se rozlučte

Ačkoli drtivá většina lidí považuje rajské jablíčko za zeleninu, z botanického hlediska hovoříme spíše o ovoci. Ale vlastně, není to jedno? Tak či tak vás právě ono může zachránit od akné. Je to proto, že vykazuje antiseptické vlastnosti, přičemž pleť čistí, vyživuje, odstraňuje odumřelé kožní buňky a reguluje tvorbu mazu. Když se to všechno spojí dohromady, uhříky nemají žádnou šanci. Úplně nejlépe tedy uděláte, když si každý večer před spaním rajčetem potřete postižená místa. Nebojte se, všechno se hodně rychle vstřebá, takže se o čistotu svých lůžkovin obávat nemusíte.

Sbohem, vy proklaté kruhy pod očima

Tmavé „pytle“, které mnohdy dosahují až k oblasti nosu, nepotěší při pohledu do zrcadla vůbec nikoho. Že vám o tom nemusíme vůbec vykládat? Vyzrajte na tuhle nevítanou svízel potravinou, kterou obvykle přidáváte do salátu. Kromě toho, že její složky zesvětlí celou podoční oblast, také přispějí k elasticitě a pružnosti pokožky. Jak postupovat? Smíchejte rajčatový nektar s trochou citronové šťávy. Ideální doba působení získané směsi je něco mezi pěti a deseti minutami, poté je čas na oplach teplou vodou.

Konec černým tečkám. Jednou provždy

Dohání vás malé tmavé body na tváři k naprostému šílenství? Pak si možná říkáte, proč jste je „vyfasovali“ právě vy. Za nejčastější příčiny jejich vzniku dermatologové považují předchozí problémy s akné či hormonální změny spojené s užíváním antikoncepce. K rozvoji téhle patálie ale značně přispívá i špatně zvolená kosmetika, nadměrné opalování nebo kouření. Co s tím? Hádat můžete dvakrát. Rozkrojte zmíněný přírodní zázrak a použijte ho jako „pomazání“. Věřte, že po pár aplikacích budete mít po starostech.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat