Prostreno.cz

Zdravé barvení vlasů zvládnete pouze s pomocí přírody

Kadeřnictví stále zavřené, udržet si přirozený a sytý odstín vlasů bez chemických barev se zdá být zcela nemožné. Ale není to pravda. Odrostům a šedinám dejte sbohem! Na scénu přicházejí bylinky!

Je skvělé, že díky bylinným odvarům lze experimentovat s různými odstíny vlasů. Ještě jste to nezkoušela? I když je barvení vlasů tímto způsobem méně trvanlivé, zase vám přidá na zdraví a kráse. Tak na nic nečekejte a sáhněte po příslušných rostlinách!

Tmavší odstín vlasů

Tmavší odstín získáte z odvaru povařených skořápek vlašských ořechů se lžící olivového oleje. Stejně dobře funguje i silný odvar z černého čaje. Nezapomeňte svůj přeliv na závěr dostatečně vymýt, jinak by mohl vlasy ztmavit víc, než jste očekávali. Pokud vám máchání vlasů nevyhovuje, připravte si dle následujícího receptu ztmavující barvu ve spreji.

Budete potřebovat 250 ml vody, 10 g listů šalvěje, 10 g listů kopřivy, 10 g listů rozmarýny, 1 lžičku slupek vlašských ořechů a 10 kapek extraktu z rozmarýny jako konzervant. Vše (kromě rozmarýny) vařte půl hodiny, poté přidejte konzervant (tedy extrakt z rozmarýny) a po zchladnutí nalijte do lahvičky s rozprašovačem. Uchovávejte v chladu. Aplikujte vždy hodinu před sprchou, dokud nedosáhnete požadovaného odstínu.

Světlejší odstín vlasů

Světlejší odstín získáte pomocí intenzivního výluhu z heřmánku, do kterého se přidává šťáva ze dvou citronů. Tento odvar není třeba oplachovat a pro silnější efekt je vhodné vlasy vystavit slunečnímu záření. (Některé postupy doporučují v létě používat citrónovou šťávu smíchanou s vodkou.)

Zrzavý či červený odstín

Pokud toužíte po odstínu více do rudé barvy, vařte 150 g kořene rebarbory v červeném víně. Výsledný odvar nevymývejte. Pro zrzky je také vhodný odvar z květů ibišku, postačí hrst květů povařit ve vodě (10 minut).

Tmavý až havraní odstín

Pro získání tmavých vlasů použijte plody černého bezu nebo listy indigovníku. Bez povařte ve vodě, rozmixujte a připravenou směs nechte na vlasech působit hodinu a půl. Dejte si pozor na okolní kůži hlavy. A jak je to s nechtěnými stříbrnými a bílými vlasy?

Krytí šedin

Krytí šedin je poměrně náročnějším procesem, jelikož bílé vlasy získají vždy odstín světlejší, než jen ten požadovaný. Můžete nejprve vyzkoušet odvar z bramborových slupek, kdy si na umyté vlasy nanesete odvar ze slupek pěti brambor a dobře vmasírujete do pokožky. Je však třeba vařit slupky, dokud nezměknou. Díky škrobu obsaženému v bramborách budete po třech týdnech používání tohoto zázračného vlasového elixíru mile překvapeni. Poté můžete využít výše uvedené návody vedoucí k požadovanému odstínu.

Zdroj: www.beautytips.com, www.howtodoit.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat