Pleť jako dětskou prdelku vám zajistí obyčejné droždí

09.04.2021 | Krása a móda

Obyčejná kostka kvasnic načechrá nejen kdejaké těsto, ale dokáže si skvěle pohrát s vlasy a pletí. Skrývá v sobě totiž tolik blahodárných látek, které ocení dokonce i vaše srdeční a nervová soustava. Nevěříte? Tak vzhůru na nákupy!

Zevnitř i zvenku

Pokud jste neustále unavení, rozhodně byste droždí měli zařadit do svého jídelníčku. Vitaminy skupiny B totiž umějí ovlivňovat i správné, postupné uvolňování energie. Jednoduše řečeno, dokáže vás zbavit chronické únavy.

Kvasnice jsou též vhodné, trpíte-li často špatnou náladou či depresemi. Jak již bylo řečeno, vitamin B příznivě ovlivňuje nervovou soustavu a také napomáhá vyplavování látky serotoninu, který přispívá ke zlepšení nálady.

Droždí má tu výhodu, že funguje zevnitř i zvenku. Pokud vás tedy trápí suché vlasy bez lesku nebo šupinatá pokožka obličeje, neváhejte a vyrobte si masku. Pokud jste často unavení nebo chcete prospět celému organismu, vsaďte na pomazánky nebo, pokud to zvládnete, jezte droždí tak, jak ho koupíte.

Spousta zdraví v jedné kostce

Droždí obsahuje nejen vitaminy a minerální látky, ale také ceněno pro vysoký zdroj bílkovin, které jsou pro zdraví člověka nezbytné. Pekařské droždí je bohatým zdrojem vitaminů skupiny B. Tyto vitaminy mají blahodárné účinky na nervovou funkci a také jsou významným pomocníkem pro zdravý vzhled naší pleti. Příznivě ovlivňují trávicí systém a srdeční soustavu. Pokud jde o minerály, za zmínku jistě stojí vysoký obsah chrómu, který napomáhá udržení správné hladiny glukózy v krvi, čímž se přičiňuje na zmírnění vlčího hladu a chuti na sladké.

Pro zdravé vlasy

V jedné lžíci teplého mléka rozpustíme jednu čajovou lžičku medu nebo cukru a přidáme 20 g čerstvého droždí. Směs poté necháme na teplém místě 15–20 minut odpočívat.

Masku aplikujte do čistých a vlhkých vlasů po celé jejich délce. Poté vlasy zabalte do igelitového sáčku a teplého ručníku. Pro správný účinek je potřeba zajistit optimální teplo, aby mohly kvasnice co nejlépe pracovat a výsledek byl dokonalý.

Zdraví na chlebu

Jak již bylo řečeno, droždí pomáhá nejen zvenku, ale zevnitř. Nejste zrovna fanoušky jeho specifické chuti? Pak ji schovejte v pomazánce! Na trošce oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, rozdrobíme dvě kostky droždí a necháme rozpustit. Do rozpuštěného droždí přidáme vejce, osolíme, opepříme a kdo má rád, může přidat trochu kmínu. Mícháme pár minut, než se vejce a droždí srazí a pomazánka lehce zhrudkovatí. Nakonec přidáme kousek másla. Skvělá je s čerstvým chlebem.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat