Chytré drobnosti dokáží ubrat i pár kilogramů

30.05.2021 | Krása a móda

Většině z nás nebyla dopřána postava snů, ani mega dlouhé nohy nebo super rychlý metabolismus. Nezoufejte! Pomocí jednoduchých triků lze tyto nedostatky dokonale zamaskovat. Stačí jen nosit správné oblečení.

Pozor na materiál

Pokud nejste zrovna Twiggy, měly byste si dávat pozor i na to, z jakých látek je vaše oblečení ušito. Manšestr, samet, flanel nebo kůže lépe sedí spíše štíhlé postavě. Oblečení pro silnější postavu by mělo být z lehčích, splývavých látek.

Správná velikost

Vůbec nejhorší, co můžete udělat, je nosit malé nebo naopak velké oblečení. Veškeré oděvy by měly perfektně sedět. Když budete nosit o číslo větší, zbytečně vám to přidá kila navíc. V opačném případě pěkně obepne a zvýrazní veškeré nedostatky.

Prodlužte nohy

Pokud jde o tvarování postavy, nejlépe toho docílíte, když zvolíte dobře padnoucí džíny. Pokud máte silnější stehna či kratší nohy, vyhněte se upnutým modelům, které zbytečně odhalí nedostatky a rozšiřujícím se „zvonáčům“, které vám nohy ještě víc zkrátí. Ideální jsou tedy rovné nohavice a vyšší pas. Vytvarují vaše boky a bříško, nohy navíc budou působit delší.

Narovnejte se

Chodíte shrbené? Pak se nedivte, že vypadáte menší, než ve skutečnosti jste. Tak zvedněte bradu, zatáhněte břicho, srovnejte záda a uvidíte, co to udělá s vaší postavou. Zvýrazní se prsa, pas zeštíhlí a vy budete vypadat vyšší.

Vyčešte vlasy

Vysoký culík či drdol dokážou přidat pěkných pár centimetrů a opticky ubrat pár kilo, díky dlouhému, odhalenému krku, který můžete ještě zvýraznit nějakým delším šperkem.

Barvy jsou základ

Obecně se ví, že černá zeštíhluje. Jenže ve velké ploše působí poměrně nudně. Snažte se vybírat své oblečení tak, aby vzájemně ladilo a tmavší odstín použijte v místě problematických partií. Nebojte se pestrých doplňků, ale vyvarujte se přehnaných vzorů.

Postavte se na špičky

Jinými slovy, kupte si vyšší boty. Pokud nejste zvyklé chodit na podpatcích, pořiďte si pohodlné boty na klínku nebo platformě. I pár centimetrů opticky prodlouží nohy, přidá na výšce a ubere kila.

Veškeré názory a tvrzení jsou dílem autora článku. Případné citace jsou uvedeny.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat