Kvalitní epilaci zvládnete i z pohodlí domova

04.04.2021 | Krása a móda

Pomalu se otepluje a my s chutí vytahujeme ze skříní své jarní kostýmky, sukně a šaty. Jenže odhalené nohy si žádají dokonalou úpravu a to se týká především odstranění nežádoucích chloupků. Mnoho žen dnes dává přednost epilaci, protože je trvanlivější a efektivnější než obyčejné holení žiletkou. Kvůli hladkým nožkám už ale nemusíte běhat do salonů.

Výrobu epilační pasty zvládnete i doma.

Jak na to?

Šetrnou a spolehlivou metodou, na niž nedá řada žen dopustit, je epilace s pomocí cukrové pasty. Její výhodou je mimo jiné i skutečnost, že ji každá zvládne jednoduše připravit doma. Co k ní budete potřebovat?

Připravte si dva hrnky obyčejného bílého cukru (nejlépe krystalu nebo pískového), čtvrt hrnku citronové šťávy nebo kyseliny citronové rozmíchané ve vodě, čtvrt hrnku vody, velký hrnec, vařečku a nádobu, ve které směs budete uchovávat. Měla by být skleněná nebo z odolného plastu, který snese vyšší teploty při rozehřívání ve vodní lázni nebo v mikrovlnce.

Vařím, vaříš, vaříme

Nejdříve smíchejte veškeré suroviny ve větším hrnci a začněte zahřívat na plotně. Větší hrnec je vhodnější z toho důvodu, že směs při varu nabývá na objemu a poměrně dost pění.

Směs v hrnci přiveďte k varu a neustále míchejte, aby se cukr pořádně rozpustil a směs se nepřipálila. Když začne obsah hrnce kypět a bublat, stáhněte teplotu na minimum a za občasného míchání nechte směs zhruba dvacet minut houstnout. Když je směs hotová, má zlatohnědou barvu a konzistenci o něco hustší než med.

Následuje epilace

Když je směs hotová, přelijte ji do vhodné nádoby a nechte vychladnout. Takto ji můžete uložit do lednice nebo do mrazáku a v případě potřeby rozehřát. Před samotnou epilací by měla být pasta zahřátá přibližně na tělesnou teplotu. Směs pak nanášejte špachtlí na epilovanou část těla proti směru růstu chloupků. Strhávejte ji však po směru. Předejdete tím drobným rankám.

Ke strhávání pasty s chloupky můžete použít na pruhy nastříhaný papír, gázové čtverce nebo kus plátna. Poslední zmíněná varianta je výhodná v tom, že látku můžete po použití vyprat a použít znovu. Epilaci lze provádět i samotnou pastou. Naneste větší množství na kůži, nechte zatuhnout a poté opatrně odchlípněte část hmoty, za kterou strhnete zbylou část pasty i s chloupky. Při této metodě však spotřebujete více cukrové hmoty.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pstruh s rajčaty a tymiánem

(5 hlasů)

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat