Řešení pro odstranění nevzhledných chloupků okolo bradavek

02.04.2021 | Krása a móda

Tmavé chloupky kolem prsních dvorců, podobně jako v okolí pupíku, trápí snad každou druhou ženu. Ačkoli se o tomto problému otevřeně příliš nehovoří, ochlupení v podobných partiích je tak časté, že by se dalo považovat za zcela normální. S tím by ale asi většina žen nesouhlasila.

Proč já?

Chloupky na prsou a v okolí pupíku mají na svědomí jak jinak než hormony. Ať chceme nebo ne, každá z nás má v těle určité množství mužského hormonu – testosteronu. A právě jeho vyšší hladina je zodpovědná za růst tmavých a silných chloupků tam, kde o ně vůbec nestojíme.

Dalším viníkem, který může za nadměrné ochlupení na zmíněných místech, je genetika a také typ pleti. Pokud je váš tatínek chlupatý jako medvěd nebo jste celkově tmavší typ, máte tmavé vlasy a snědou pleť, s největší pravděpodobností se vám tento problém nevyhne.

Pryč s nimi!

Možností, jak se nežádoucího ochlupení zbavit, je několik. Nejjednodušší variantou je užívání hormonální antikoncepce, která se postará o převahu ženských hormonů nad těmi mužskými. Pokud ale hormonální pilulky brát nechcete, nemůžete nebo je dokonce berete, a přesto vám chloupky rostou, zmiňte se o tom svému gynekologovi. Předepíše vám léky, které jejich růst potlačí.

Laser

Pokud se vám zobání jakýchkoli pilulek nezamlouvá, možností, jak se účinně zbavit chloupků kolem prsních dvorců, je laserová epilace. Bohužel se nejedná o zrovna lacinou záležitost. Jedna procedura vás vyjde na zhruba čtyři tisíce korun a je třeba ji několikrát opakovat, abyste měla jistotu, že byla opravdu účinná. Z toho důvodu jí příliš mnoho žen nakonec nezvolí.

Domácí řešení

Chloupky lze jednoduše oholit stejně, jako ty na nohách. Výsledek je však poměrně nevzhledný, jelikož kůže na dvorcích je tenká a kořínek se zbytkem chloupku často prosvítá. Pokud vám ale černé tečky v okolí bradavek nevadí, lze tuto metodu považovat za vcelku dostačující. Lepší je chloupek vytrhnout pinzetou. Buďte ale opatrné. Prsa jsou citlivá a nešetrným vytržením si můžete přivodit drobné, bolestivé cystičky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

12 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat