Domácí prostředky proti otravným bradavicím

Tekutý dusík není to jediné, co platí na bradavice? Jsou i jiné efektivní zbraně. Například tablety s vitaminem C, nasolená cibule, med nebo jedlá soda. Záleží na vás, čemu dáte přednost!

Určitě se shodneme na tom, že bradavice nepatří mezi oblíbené estetické doplňky. Za jejich vznikem stojí kožní papilomavirus (ve zkratce HPV), který napadá lidské buňky. Inkubační doba samotného výrůstku pak může být několik dnů či týdnů, ale i měsíců, nebo dokonce let. Jak se s nezhoubným novotvarem razantně vypořádat? Pár spolehlivých fíglů by se našlo. Zkusíte tyhle?

Vitamin C jako řešení problému

Tabletky s vitaminem C patří k povinné výbavě nejedné domácnosti. Tak samozřejmě, „céčko“ přispívá k normální činnosti imunitní i nervové soustavy, zatímco bojuje proti únavě a chrání buňky před oxidačním stresem. Věděli jste ale, že zatne tipec i nežádoucí „ozdobě“? Proto rozdrťte pár vitaminových pilulek a přidejte trochu vody. Získanou pastu aplikujte na postižené místo a přelepte náplastí. Po pár opakováních celého procesu budete mít po starosti.

Med, sladká první pomoc

Že se nejstarším sladidlem v historii lidstva dá léčit, to je všeobecně známá věc. Med totiž zatočí s nachlazením, zánětem dýchacích cest i zácpou. Uplatní se také v kosmetice, neboť likviduje tmavé kruhy pod očima, zabraňuje tvorbě jizev, urychluje hojení a uklidňuje podrážděnou pokožku. Vzhledem k tomu, že vykazuje antivirové a antibakteriální vlastnosti, je užitečný také v boji s nevzhlednou patálií, které se potřebujete co nejrychleji zbavit. Čím častěji s ním potřete kožní výstupek, tím pochopitelně lépe.

Jedlá soda? Neomylný dermatolog

Sáček s hydrogenuhličitanem sodným má v šuplíku téměř každý, takže ani vy pravděpodobně nebudete žádnou výjimkou. A to se vám teď neuvěřitelně hodí! Když asi polovinu čajové lžičky smícháte s kapkou ricinového oleje nebo citronovou šťávou, máte k dispozici osvědčený medikament proti bradavicím. Ponechte připravenému zlepšováku prostor k působení třikrát denně, do dvou týdnů můžete na svého protivníka už jen vzpomínat.

Nasolená cibule. I tohle zabere

Už naše moudré babičky věděly, že cibule nesvede zázraky jenom v kuchyni. Ostatně, dodnes se z jejích slupek v některých zemích předpovídá počasí. A vlastně, tenhle „odpad“ se hodí i jinak. Pokud cibulový „obal“ nasolíte a budete jím „přejíždět“ po otravné patálii, nešvar zmizí jako mávnutím kouzelného proutku.

Zdroj: kidshealth.org, healthline.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat