Zbytečně opakující se chyby v líčení

20.05.2021 | Krása a móda

Časopisy i internet jsou na správné líčení plné návodů od profesionálních maskérů a kosmetiček. Mnoho žen však stále neví, jakým způsobem se líčit, aby byl výsledný vzhled přirozený, vkusný a aby ladil k jejich přirozenému typu. Které chyby nejčastěji dělají?

Špatný odstín a zapracování

Snad nejvíce rozšířenou chybou je volba špatného odstínu make-upu. Ženy často dávají přednost tmavším tónům, aby jejich pleť působila opáleným dojmem. Bohužel, často je výsledek velice špatný. V porovnání se zbytkem těla je obličej až příliš tmavý, make-up velmi patrný a výsledek celkově hrozný.

Ženy také často zapomínají, že make-up nepatří jen na obličej. Je důležité jej zapracovat i do krku a částečně i dekoltu, pokud máte oblečení, ve kterém je vidět, je ale také potřeba sjednotit obličej s ušima.

Jedno, nebo druhé

Někomu výrazné líčení sluší. Vždy byste ale měly dát přednost výraznému líčení očí, nebo rtů. Nikdy ne dohromady! Pokud si rády malujete tmavé a výrazné linky, kouřové stíny a zvýrazněné obočí, rozhodně pak nesahejte po rudé rtěnce. Celý dojem pak působí lacině a přehnaně.

Nepoužíváte krém

Pokud používáte make-up a nepoužíváte podkladový krém, jistě se často potýkáte s nevzhlednými šupinkami a suchými místy na obličeji, které pak dávají světu jasně na odiv, že jste na sebe ráno něco navrstvily. Podkladový krém je ale polovina úspěchu na cestě za pěkným líčením.

Další, snad úplně nejhorší chybou je nanášení pudru na obličej bez make-upu nebo pouze na obličej namazaný krémem. Pudr pokožku vysušuje a je potřeba, aby mezi ním a vaší pletí, byla ještě další ochranná vrstva. Samotný krém ji ale zastoupit nedokáže. Obličej bude flekatý, a pokud ne, bude vypadat jako moučný červ. Pudr slouží pro fixaci make-upu. Ne jako jeho náhrada.

Příliš výrazné obočí

Oblíbeným trendem dnešní doby je husté, vystínované obočí. Nic se ale nesmí přehánět. Obočí je rámem našeho obličeje a mělo by být vždy perfektně upravené, nikdy však nesmí být dominantou celé tváře. Ženy často dělají chybu v tom, že si vybírají příliš tmavý odstín tužky nebo stínů, kterými obočí zvýrazní až příliš.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat