Tělo hnědé, ale nohy jako sýr

22.06.2021 | Krása a móda

Od pasu nahoru máte krásnou bronz barvičku, nohy ale opálení stále odolávají? Nohy se totiž opalují z celého těla nejhůře, protože obsahují menší počet pigmentových buněk než zbytek těla. Poradíme vám, jak přelstít přírodu a napomoci si k dokonalému opálení.

Mrkvové máslo

Mrkvové máslo je krém s vysokým obsahem mrkvového extraktu, beta karotenu a přírodních olejů, které chrání pokožku, a zároveň podporují rychlé, zlatavé opálení problematických partií. Nevýhodou těchto másel je poměrně nízký ochranný faktor, je tedy dobré jej kombinovat s klasickými opalovacími krémy nebo mléky s faktorem vyšším, zejména tehdy, pokud se sluněním teprve začínáte.

Samoopalovací mlha

Není to sice opálení jako takové, někomu ale nepomůže ani svěcená voda. Pokud je to i váš případ, můžete vyzkoušet samoopalovací mlhu. Jde o jemný, dvousložkový sprej, který kombinuje účinnou samoopalovací emulzi s hydratační složkou. Před použitím je nutné tyto dvě složky promíchat a teprve potom nanést na tělo. Výhoda tkví především ve snadném nanášení bez následného flekatění. Samoopalovací mlhy vydrží na pokožce několik dní a neotírají se do oděvů.

Chilli papričky

Toto je něco pro fajnšmekry. Máte-li rádi chilli a teplo, vyzkoušejte opalovací krémy s jejich výtažkem. Krém funguje na principu prohřívání nohou a stimulaci buněk, včetně těch pigmentových. Slibuje tedy opálení i těm, kteří jsou jinak bílí jako sníh. Krém obsahuje navíc i kofein, který zpevňuje pokožku a zbavuje celulitidy a také karnitin, který podporuje odbourávání podkožního tuku.

Vlhký třpyt

Jak známo, lépe se opalují partie, které jsou dobře hydratované, což se o našich nohách často říct nedá. Pomocníkem vám mohou být opalovací oleje s obsahem třpytek, které vaše nohy nejen hydratují, ale jejich třpyt také přitáhne větší množství slunečních paprsků. Pokud nechcete do třpytivých přípravků investovat, postačí vám pravidelné poprašování vodou, jejíž drobné kapičky nabízejí stejný efekt.

Zdroj: healthline.com, verywellmind.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat