Nezdravé vedlejší účinky nošení vysokých podpatků

Vysoké podpatky jsou tak sexy! Prodlužují nohy a považují se za elegantní módní doplněk. Ale jak je to s riziky? Tyhle zdravotní problémy vás od kramfleků možná odradí!

Časté nošení podpatků nevěstí nic dobrého, jakkoli atraktivně to vypadá. Co všechno i vám hrozí, pokud je bezmezně milujete natolik, že se z nich odmítáte vyzout? Připravte se na tyhle „vedlejší účinky“!

Bolesti dolní části zad

Chůze na vysoké noze určitě není spojena s komfortem a pohodlím. Podpatky nohám nedávají dostatečnou oporu a způsobují nerovnoměrné rozložení hmotnosti, které může vyvolat bolestivost, zánět a bolest v dolní části zad.

Bolest nohou

Vysoké podpatky mají určitý tvar a design, který sice vypadá módně, ale bývá nebezpečný. Po dlouhém dni na nohou v krásné, leč nepříjemné obuvi, se můžete setkat s ostrou bolestí nohou i pat. A už jste zažili pocit těžkých nohou, jenž si vyžádal vyvýšení dolních končetin nad úroveň srdce?

Vymknutý kotník

Dvojice nádherných botek vás může stát návštěvu u lékaře, a to tehdy, když se dlažební kostky a další nerovné plochy postarají o váš pád. Kromě podvrtnutí kotníku může taková nehoda vést ke zlomeninám, poraněným loktům a kolenům. Výjimečný není ani otřes mozku.

Omezení krevních cév

Vysoké boty na podpatku obvykle prodlužují nohy a vylepšují figuru, což je fajn. Není to však přirozené. Napětí v noze mívá za následek zúžený průtok krve, což v extrémních případech způsobuje přerušení krevních cév.

Křivé prsty

Kladívkový prst (digitus hammatus) patří mezi časté deformity prstů dolních končetin a je jedním z nejnebezpečnějších vedlejších účinků vysokých podpatků. Nepřirozená poloha chodidla, napětí v lýtkách, krevních cévách a zádech vede k deformaci nohy, ať se vám to líbí nebo ne. Ještě pořád máte chuť každý den chodit do práce na chůdách?

Oslabení vazů

Vysoké podpatky oslabují vazy a také vyvíjejí příliš velký tlak na kolenní kloub. Proto se zvlášť ženy potýkají s osteoartrózou, což je nejčastější forma opotřebení kloubů. Každá krása něco stojí, jak se říkává…

Zdroj: osteopathic.org, healthline.com






Celkem 1 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat