Zbavte se pupínků na hýždích a stehnech bez drahé kosmetičky

27.07.2021 | Krása a móda

Trápí vás každodenní pohled na nehezké pupínky rozeseté po vašich stehnech a hýždích? Nejste sami. Jak se nevzhledných pupínků zbavit a proč se nám vůbec dělají?

Kde se berou?

Jde v podstatě o zánětlivé onemocnění kůže, za které většinou mohou hormonální výkyvy, často v kombinaci s nedostatečnou hygienou či nevhodným oblečením. Někdy za jejich výskyt mohou různá onemocnění jater či ledvin.

Onemocnění se projevuje výsevem jednotlivých pupínků, někdy ale i celých ložisek. Pupínky bývají v těchto partiích větší než jinde na těle a často se i špatně hojí.

Bojujte!

Pokud vás trápí pupínky na pozadí a stehnech, v první řadě byste měli věnovat více péče právě této oblasti. Podstatná je pravidelná a důsledná hygiena. Každý den omyjte postižené partie antibakteriálním mýdlem a osušte dosucha. Použít můžete i čajovníkový olej, který hnisající boláčky vysuší, případně krém proti opruzeninám, který se používá na miminka. Můžete také vyzkoušet kosmetiku určenou k péči o problematickou pleť.

Pozor na oblečení!

Boláčky nemusí být nutně známkou choroby, zánětu či špatné hygieny. Někdy stačí záliba v nošení tang, které odhalují kůži na pozadí, jež je následně v přímém kontaktu s hrubší látkou vrchní vrstvy oblečení. Nosíte-li tanga a těsné džíny, jistě víte, o čem je řeč.

Pozor si dejte také na neprodyšné materiály a v případě, že vás trápí akné v těchto partiích, dejte raději přednost přírodním materiálům.

Když nic nepomáhá

Pokud jste vyzkoušeli všechno možné a pupínky ne a ne zmizet, návštěva dermatologa vás asi nemine. Ten vám v jednodušších případech předepíše mastičku, v těch horších vás zanícených boláků zbaví chirurgicky. Z neléčených pupínků totiž často vznikají cysty, které jsou nejen velmi nepěkné, ale umějí i pořádně bolet.

Další možností je podstoupení laserového ošetření. Laser se v poslední době často využívá k léčbě zánětlivých ložisek, a to včetně lupénky, u které má velice dobré výsledky. Ošetření je bezbolestné, rychlé a velice účinné.

Zdroj: womenshealthmag.com, healthline.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:18
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat