Zbavte se nevzhledné dvojité brady

11.08.2021 | Krása a móda

Dvojitá brada trápí mnoho žen a mužů napříč všemi věkovými skupinami. Často je spojována pouze s váhou, ale dvojitá brada může trápit lidi i z genetických důvodů či vzniká z nevhodného postoje.

Asi nejčastější příčinou druhé brady je nadváha, kdy je tzv. „double chin“ způsobena ukládáním tuku do podkoží brady. Dalším vlivným faktorem je také věk. S „nástupem“ gravitace a úbytkem elastických a kolagenních vláken, dochází k uvolnění a poklesu kůže. Vliv má částečně i genetika, která může určit tvar brady. Často se dědí i špatná elasticita pokožky, říká plastický chirurg MUDr. Lukáš Frajer.

Vyřeší to cvičení?

Dvojitá brada může ve skutečně raritních případech vzniknout u některých lidí i ze špatného postoje těla. Jeho nevhodné držení, může oslabit, například při dlouhodobém hrbení, špatně používané svaly krku a brady.

Existuje mnoho cvičení, které by mělo „zaručeně“ dvojí bradu odstranit. Tato cvičení fungují spíše jako placebo, tzn. pro lepší pocit, ale příliš nepomohou oblast kolem krku zpevnit.

Pomoc z rukou odborníků

„Pacient, který nepovažuje druhou bradu za esteticky přijatelnou, může vyhledat pomoc plastického chirurga. Většinou se tak děje ze dvou důvodů: Buď ho trápí dvojitá brada s tukovým polštářem podbradku a  kožním nadbytkem, či mu vadí naopak vyhublý vzhled krku s rozestupem platysmatu a velkými kožními nadbytky a tvorbou typických kožních řas na krku,“ říká MUDr. Lukáš a dodává: „Prosté nahromadění tuku v oblasti dvojité brady lze velmi úspěšně ošetřit laserovou liposukcí, kde jsou i malé kožní nadbytky korigovány laserem na principu smršťování kůže po prohřátí laserovou energií. Tento výkon vyhledávají často i mladší pacienti s nadváhou či lidé obézní a výsledek je pak závislý právě na anatomii krku jako celku.“

U starších a hubenějších pacientů s nadbytky kůže v oblasti krku s poklesem obličeje a krku, je nejlepší metodou odstranění kožních nadbytků v podobě celkové operace obličeje a krku, tzv.  facelifting či izolovaná operace krku v podobě necklitingu.

Zdroj: healthline.com/health/how-to-get-rid-of-double-chin, vitalia.cz/clanky/dvojita-brada-proc-vznika-a-jak-se-ji-zbavit, perfectclinic.cz/plasticka-operace-krku






Celkem 2 komentářů

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:06
12 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat