Slavná módní návrhářka radí: Omezte své nákupy oblečení!

Konzum a nadměrná spotřeba věcí zahlcují planetu odpadky a vedou k destrukci celoplanetárního ekosystému. O tom, že je nezbytná změna systému fungování západní společnosti, nepochybuje ani britská návrhářka Vivienne Westwood. A vyzvala teď lidstvo, aby méně nakupovalo. Třebaže to pro ni znamená nižší zisky. Punková seniorka ale tvrdí, že záchrana planety jí není jedno a své fanoušky a klienty prosí, aby si kupovali jen nezbytně nutné věci, recyklovali je a vyměňovali mezi sebou.

„Něco už se musí letos stát, nebo jinak bude příliš pozdě. Nestačí jen tak si žít život, který máte. Musíte se držet tří R: omezit spotřebu (reduce), používat znova (reuse) a recyklovat. Omezte množství oblečení, které nakupujete, kupujte méně kvalitního, ne velké množství, kupte si to, co budete chtít nosit pořád dokola. Jděte třeba do práce ve večerních šatech,“ vyzvala návrhářka Westwood.

Bez sprchy

Vivienne před pěti lety přiznala, že se nesprchuje denně, aby šetřila vodou.

„Normálně doma nejsem zvyklá se sprchovat denně. Prostě si jen umyju své intimní partie a vyběhnu ráno z domu a velmi často se koupu ve vaně po Andreasovi (manželovi). Je mi líto, ale cokoli uděláme, pomůže. Musíme někde začít. Znám organizaci PETA, protože jsem velkou kamarádkou s Pamelou Anderson a Chrissie Hynde a ony mě představily. Kvůli tomu jsem přijala pozvání a chci udělat něco, abych zastavila krutost páchanou na zvířatech… Konzumace masa je jedním z environmentálně nejhorších věcí, kterou můžeme udělat. Jsem člověk, který má dost peněz, aby si mohl dělat, co se mu chce. A já chci nejíst maso. Nemusíme jíst zvířata, je nás mnoho, co nejíme maso, konzumace zvířat ničí přírodu na celém světě. Věřím, že jsme ohrožený druh a musíme myslet na to, co děláme planetě. Konzumací masa se zcela jistě zabíjíme,“ svěřila Vivienne v dlouhém klipu, který natočila pro organizaci PETA v roce 2014.






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Italská fazolová polévka

(5 hlasů)

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:49
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat