Jak kokosový olej pomáhá v boji proti vráskám

Používáte doma kokosový olej? Pak si možná kladete otázku, zda je jeho vnější aplikace opravdu k užitku. Určitě ji zkuste, protože exotické „mazadlo“ pokožku hydratuje, vyživuje a omlazuje! Zvláště v kombinaci se skořicí nebo kurkumou…

O kokosovém oleji se v poslední době mluví poměrně často. Vědci prostřednictvím četných studií poukazují na fakt, že jeho složky prospívají metabolismu i kognitivním funkcím, posilují imunitní systém a neutralizují kyselé prostředí v organismu. Nejedna hospodyňka si cení toho, že produkt získávaný z jader kokosových ořechů je skvělý do omáček, pomazánek, obilné kaše i dezertů, přičemž báječně doplní orientální a asijské pokrmy. Majitelé psů a koček s ním zase láskyplně ošetřují zvířecí tlapky a přísahají, že vykazuje nesporné léčivé účinky. Opravdu ale tenhle zázrak sklízí úspěchy i v boji proti projevům stárnutí, jak se povídá?

Kosmetika, co je k jídlu

Odpověď je ano. Je prokázáno, že kokosový olej hloubkově hydratuje pokožku, neboť obsahuje vitamin A. Ten zároveň všemi silami podporuje regeneraci kožních buněk, zlepšuje průtok krve a zasahuje do produkce kolagenu, jež je spojován s pružností a elasticitou kůže. Další předností jmenované kuchyňské suroviny je vyšší podíl vitaminu E. Znáte jeho účinky? „Éčko“ vyrovnává tón pleti a likviduje tmavé skvrny, zatímco urychluje hojení jizev i poškozených tkání. Vnější aplikace „kokosáku“ tedy slibuje zajímavé výhody. Mimochodem, s čím ho pro maximální efekt můžete smíchat?

Skořice. Proč vlastně ne

Co všechno víte o skořici? Možná to, že se bez ní neobejde vánoční cukroví i svařené víno. Jenže pozor, málokdo tuší, že sypké koření dokáže zatnout tipec akné, zregulovat tvorbu mazu a poskytnout výživu. Proč ho tedy nevmíchat i do exotického oleje? Vzniklou pastu si naneste na tvář a nechte deset minut působit, poté smyjte.

I kurkuma se hlásí do služby

Lidí, které by napadlo aplikovat si indický šafrán na pokožku, není mnoho. Přesto to vůbec není špatný nápad! Seznámíte-li kurkumu s kokosovým olejem, získáte prostředek, jenž spolehlivě odstraní odumřelé kožní buňky, přispěje k léčbě ekzému a uleví při podráždění. O tom, že také omlazuje, netřeba diskutovat! Kterému ochucovadlu tedy dáte šanci?






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat