Pravidelný spánek zlepšuje vizáž i zdraví

Jste přesvědčení o tom, že sport je dobrý jenom na spalování kalorií? Co vás nemá, fyzická aktivita detoxikuje kůži a omezuje tvorbu vrásek! A proč do pitného režimu zahrnout heřmánkový čaj a vylepšit své spací návyky?

Kdybyste se zeptali většiny lidí, co by na sobě změnili, jedni by si přáli pevnější zdraví a druzí atraktivnější vzhled. Nelze na těchto věcech ale pracovat souběžně? To víte, že ano. Říkejme tomu třeba úspora času nebo spojení příjemného s užitečným. Které návyky podpoří krásu i kondici zároveň?

Žádná zahálka, ale pravidelný pohyb

S blahodárnými „vedlejšími účinky“ fyzické aktivity odborníci ani v nejmenším nešetří. Dle jejich názoru cvičení, tedy kromě spalování kalorií, stimuluje „výrobu“ šťastných hormonů, reguluje cholesterol a pozitivně působí na kognitivní funkce. Zároveň snižuje riziko mnoha chronických onemocnění a zlepšuje vytrvalost. Sport ale dokáže divy také s pletí! Podporuje totiž krevní cirkulaci, čímž napomáhá odstraňování toxinů a dalších škodlivých látek. Podle americké dermatoložky Noëlle S. Sherber pohyb rovněž zachovává pružnost kůže a omezuje tvorbu vrásek. Co že máte v plánu na dnešní odpoledne?

Spánek jako kosmetika

Zázračný zlepšovák, který je zdarma? Jednoznačně spánek! Spojitost mezi mladistvou vizáží a dostatkem kvalitního odpočinku už potvrdila celá řada studií. Jejich poznatky se shodují v tom, že regenerace buněk je v noci takřka dvojnásobná, přičemž tělo může nerušeně produkovat omlazující bílkovinu kolagen. Čas trávený v pyžamu je spojován také s omezenou pravděpodobností metabolických poruch i duševních onemocnění, přičemž posiluje imunitu a zvyšuje schopnost koncentrace. A to se samozřejmě počítá!

Nepodceňujte pitný režim

A teď se přiznejte, pijete denně doporučované dva litry vody? Pokud vás na životabudič z kohoutku dvakrát neužije, zahrňte do pitného režimu zelený a heřmánkový čaj. Proč to? Oba nápoje jsou bohaté na antioxidanty, jež neutralizují volné radikály ještě před tím, než začnou poškozovat kůži a připravovat příhodné podmínky pro vznik vážných chorob. S dostatkem tekutin přicházejí i výhody v podobě stabilní energie a prevence bolestí hlavy.






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat