Krémy proti stárnutí pleti

Výživa, důkladné očištění pleti před spaním a správný výběr pleťového krému – to vše hraje významnou roli pro pleť čistou, zdravou a bez vrásek!

Jak fungují krémy proti vráskám?

Krémy proti vráskám fungují na bázi různých účinných látek. Od 25. roku naše pleť začíná stárnout. To v praxi znamená, že se obnova buněk zpomaluje a přestává se do nich ukládat voda. Pleť se v důsledku toho ztenčuje, vysušuje a objevují se první vrásky. Naštěstí existují možnosti, jak se jich zbavit.

Kvalitní krémy proti vráskám účinkují na několika úrovních. Dokážou pleť hydratovat, vyplňovat, doplňují zásobárny výživných látek a chrání pleť před škodlivým UV zářením.

Doplňte péči o pleť zázračným sérem

Tato intenzivní péče pro vaši pleť dokonale doplňuje běžné krémy proti vráskám. Sérum poznáte podle sametové textury, která se pohybuje mezi tekutou až gelovou. Hlavní předností séra je právě jeho lehká roztíratelnost, díky níž se lépe vstřebá a tím zvyšuje svoji účinnost. Nahradit krém však sérum nemůže. Nedokáže pleť totiž hydratovat. Účinné látky jsou sice ve zvýšené koncentraci, nedokážou ale pleť zásobovat v průběhu celého dne. A to je hlavní role krému. Proto jsou séra spíše doplňkem krému, jako hloubková péče jednou za čas.

Kdy začít používat krémy proti vráskám?

Spousta mladých dělá tu chybu, že začínají krémy proti vráskám používat příliš brzy. S přihlédnutím na individuální požadavky každého z vás se doporučuje začít s používáním mezi 25. a 30. rokem. Pokud začnete používat krémy a séra příliš brzy, vyhazujete doslova jen peníze z okna. Účinné látky nemají co obnovovat a takříkajíc buší na zavřené dveře.

Kdy používat krémy proti vráskám kolem očí?

Kůže kolem očí je obzvlášť tenká a citlivá, není se tedy čemu divit, že právě tato část obličeje trpí vráskami nejdříve. Správná péče dokáže ale i tyto vrásky vyhladit. K tomu byste samozřejmě měli používat pouze krémy, které jsou vhodné pro oční okolí. A také hodně záleží na vašem věku.

Od dvaceti let je možné používat krémy, které vaše oční okolí ochrání především před škodlivými vlivy. Měly by tedy obsahovat UV faktor nejméně 30. Zároveň je dobré okolí očí zásobit vitamíny A, C nebo E. A nic nezkazíte krémy s chladivým účinkem.

Po třicítce potřebuje vaše oční okolí už více péče. Kůže je stále tenčí, snižuje se zásobení výživnými látkami z přírodních zdrojů a dochází k tvoření vrásek a kruhů pod očima. Používejte tedy krémy s účinnými látkami pro tvorbu kolagenu. Přímo zázračně působí retinol.

Ve čtyřiceti letech už bude vaše pleť vyžadovat extra péči. Poohlédněte se po krému, který obsahuje retinol a kolagen, a dále také hyaluron. Kyselina hyaluronová má totiž vyplňující účinky a dokáže již vzniklé vrásky znovu vyhladit.

Jako padesátiletí máte pleť stále sušší a nově se objevují také červené a pigmentové skvrny. K péči hyaluronem a retinolem přidejte ještě výživné látky jako vitamin C, vápník a zinek. Tak bude vaše pleť i nadále působit svěže a zářivě.






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

30 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:47
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat