Vlasové stylistické prohřešky

Máte svůj účes rádi? My také! A proto vám prozradíme, co byste svým vlasům nikdy neměli provést.

Ačkoli si myslíte, že svým vlasům a účesu věnujete dostatek pozornosti, skutečnost by mohla být jiná. Sestavili jsme pro vás seznam těch, jak říkají sami kadeřníci a vlasoví stylisté, nejhorších prohřešků. Neděláte náhodou některý z nich?

Staré pomůcky

Je vlastně logické a všichni to vědí, že kartáče a hřebeny by měly být vždy čisté. Přesto velmi často podceňujeme účinek, který mohou mít na naši pokožku hlavy různé zbytky uchycené mezi zuby hřebene. Při denním česání takovým hřebenem se tak více mastí kořínky a vaše vlasy jsou brzy zplihlé. Každý den proto odstraňte z kartáče vypadlé vlasy a alespoň každé dva týdny ho umyjte ve vlažné vodě s trochou šamponu. Zbavte se také všech kartáčů, které mají poškozené hroty. Ničí totiž povrchovou strukturu vlasu a ty se pak snadněji lámou.

Česání mokrých vlasů

Po umytí vysušte vlasy jemně ručníkem a nechte proschnout. Mokré nebo vlhké vlasy jsou velmi citlivé, proto je nikdy neždímejte, jen lehce vymačkejte. Pokud máte vlasy zacuchané, promasírujte je jemně prsty nebo speciálními hřebeny. Trvá to sice déle, ale chrání vaše vlasy před polámáním. Mokré vlasy také nikdy nežehlete nebo nenatáčejte, před konečnou úpravou nechte vlasy uschnout volně nebo je vyfénujte, stejně jako před spaním.

Používejte šetrné gumičky a sponky 

I když se zrovna nechcete znovu vrátit k sametovým gumičkám z 90. let, kdo nechce svoje vlasy uškrtit, měl by je zavazovat šetrnými gumičkami. Tady platí zlaté pravidlo, že čím tenčí a pevnější je gumička, tím dříve vlasy poškodí. Každopádně také nikdy nepoužívejte výrobky s kovovým zapínáním – vlasy se do nich snadno zamotají a pokaždé, když si gumičku sundáte, několik si jich vytrhnete.

Přehnaná péče

Příliš často svoje vlasy také zatěžujeme různými pěsticími kúrami a kondicionéry. Bohužel tím ale docílíme jen ještě smutnějšího výsledku. Silikony a další změkčovače v šamponech a kondicionérech naše vlasy sice vyhladí, usadí se ale ve vlasech a následkem toho jsou vlasy zplihlé. Proto při koupi dbejte na to, aby výrobky neobsahovaly „dimethikon“ a „polysiloxan“, za kterými se skrývají právě silikony. Kromě toho použijte jednou týdně očišťující šampon, který vlasy zbaví jejich nežádoucích zbytků.

Super dlouhé vlasy

Kdo by nesnil o vlasech princezny Lociky? Jistě to alespoň jednou napadlo každou z nás. A tak si necháváme vlasy narůst, většinou bez nějakého konkrétního střihu, a z obavy, že nám kadeřník vlasy ostříhá, k němu raději ani nechodíme. Ale to je špatný nápad. Protože konečky vlasů, a pak i celé vlasy, jsou stále slabší a roztřepenější až se nakonec zlomí úplně. Proto i když tak vaše hříva poroste možná pomaleji, zajděte raději ke kadeřníkovi každé dva měsíce a zničené konce si nechte odstřihnout, aby se jednoho dne nestalo, že už nebude co zachraňovat.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat