Domácí prostředky na otravné puchýře

Puchýře. Na noze nevypadají příliš sexy, ale hlavně tolik bolí! Jak s nimi zatočit a co z domácích zásob skutečně zabírá při jejich léčbě?

Nové boty, ve kterých dochází ke tření pokožky, mnohdy způsobují puchýře. Za touhle patálií se však skrývá i zpocená noha při procházce nebo sportu. (Pokud chcete, aby se vám před výšlapem na Sněžku nohy tolik nepotily, namočte je do odvaru z dubové kúry, nebo je postříkejte antiperspirantem ve spreji.) Puchýře se přitom nepropichují, tedy kromě výjimečných případů.

Po sterilní jehle by se mělo sáhnout pouze tehdy, když je puchýř skutečně hodně naplněný a hrozí tak, že samovolně praskne. Jelikož je otevřená rána náchylná ke vzniku infekce, pokušení odolávejte co možná nejdéle. Tekutiny „tam uvnitř“ mají ochranný účinek a napomáhají hojení. Co se týče samotné léčby, na výběr je hned několik možností.

Aloe vera

Sukulent aloe vera má protizánětlivé účinky, což znamená, že zmírňuje zarudnutí a otoky. Zároveň postižené místo hydratuje a udržuje ránu vlhkou, čímž hojení skutečně podporuje. Ulomte jeden list rostliny a tím si pravidelně potírejte bolavé lokality.

Čajová lázeň

O černém čaji je známo, že taktéž vykazuje protizánětlivé vlastnosti, nicméně čaj zelený je v tomhle směru ještě účinnější. Proč toho nevyužít? Šálek silného čaje přimíchejte do kbelíku s teplou vodou a do ní ponořte dolní končetiny asi tak na 15 až 20 minut. Opakujte dvakrát až třikrát denně.

Zubní pasta

Zubní pasta zbavuje ruce zápachu, čistí nehty, vysušuje nežádoucí pupínky na obličeji a zkrátka toho umí tolik, že ji lze považovat za skvělého domácího pomocníka. I na puchýře je jako dělaná! Naneste ji tam, kam potřebujete, nechte zaschnout a poté sloupněte. Akorát si dejte pozor při výběru. Pasta s takovou skořicí může pokožku ještě víc podráždit. Spíš sáhněte po té bez příměsí.

Mast na opruzeniny

Máte doma malé dítě? Pak jistě na plenkovou oblast používáte mast s oxidem zinečnatým. A právě ten se s oblibou nanáší na podrážděnou a citlivou pokožku. Nemáte-li mast, můžete samotný oxid sehnat v každé lékárně, a to ve formě bílého prášku. Prášek je netoxický, dobře se absorbuje a nevyvolává alergické reakce. Jeho nevýhodou je však to, že po aplikaci je pokožka bílá – stejně jako u masti.

Jablečný ocet

Kdo by doma neměl ideálně organický jablečný ocet? Jeho antibakteriální vlastnosti zabraňující infekci jsou legendární! Namočte do něj vatový tampon a jemně puchýře otírejte. Provádějte do zlepšení stavu. Už cítíte úlevu?






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Plněné telecí plátky

(4 hlasů)

Hovězí maso s mrkví

(7 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

397 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39
6 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:27
60 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat