Skoncujte s nadměrným pocením na hrudníku

V létě máme všechny stejný problém, ať už velká nebo malá – spousta žen se potí pod a mezi prsy. A nejenže je to nepříjemné, navíc ani pohled na zpocené tričko nebo šaty není nic líbivého. Následující triky vám ale mohou pomoci.

Hlavně ženy s větším poprsím znají ten problém až příliš důvěrně. V létě se potí nejen v podpaží, ale i mezi a pod ňadry. Jak teploty stoupají, objevuje se pot také pod podprsenkou a vytváří tak nepěkné skvrny, které bohužel nelze přehlédnout, a z toho pramení nepříjemný pocit. A kdo se potí nadměrně, často také bojuje navíc s pupínky v dekoltu nebo podrážděním kůže.

Zapomeňte na umělá vlákna

Většina podprsenek je vyrobena ze syntetických materiálů jako je polyester nebo polyamid a tyhle látky nejsou prodyšné. A v létě nebo při sportu se pak pod nimi hromadí horko a my se tak potíme ještě více. Za horkých dní proto raději sáhněte po prádle, které je vyrobeno z bavlny. Ani vycpávky nebo push-up podprsenky nejsou nejvhodnější, protože tlačí ňadra k sobě, a tak se potíme nejen pod, ale i mezi prsy.

Deodorant

Také už vás napadlo nanést si deodorant i pod ňadra? A máte pravdu! Co funguje bezpečně na podpaží, bude určitě fungovat i na jiných místech. Když se potíme opravdu hodně, je nepříjemný zápach další průvodní jev. Abyste tomu předešla, jednoduše si ráno a večer po sprše naneste deodorant i pod a mezi ňadra, tak budou mít účinné látky přes noc dostatek času vstřebat se do těla.

Všestranná zbraň – dětský pudr

Dětský pudr je léty prověřený a velmi levný prostředek proti silnému pocení. Díky obsahu zinku dokáže udržet kůži suchou – a je jedno, na kterém místě. Kromě toho chrání kůži před vyrážkou a podrážděním. Ale dbejte u dětského pudru i u deodorantu na to, aby neobsahovaly příliš mnoho přídatných látek, které by mohly pleť ještě více podráždit. Pudr nanášejte hned ráno a v případě potřeby aplikujte i během dne.

Slipové vložky obráceně

Tenhle trik je prostě geniální a v dlouhých letních dnech je to zázračná zbraň proti silnému pocení. Jednoduše si upravte slipovou vložku do potřebného tvaru a nalepte na vnitřní stranu košíčku. Vložky vstřebají efektivně pot a zajistí vám příjemný pocit sucha.

Sprcha

Nemyslíme tím co do počtu sprchování přidat, ale naopak ubrat! Použití příliš velkého množství sprchového gelu může totiž vaši pokožku ještě více podráždit, a dokonce způsobovat i větší pocení. Při sprchování používejte proto raději jemný sprchový gel, nejlépe dětský.






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat