Otázky pro vašeho kadeřníka

Pokud jde o vlasy, jsou to největší odborníci. Ovšem na jejich názor se lidé kadeřníků ptají bohužel jen zřídka. A na následující otázky by vám zrovna tak rádi odpověděli.

Pokaždé je to stejný typický scénář: zamilovali jsme se do účesu filmové hvězdy nebo zpěvačky a nutně ho musíme mít také. A tak s několika fotografiemi stáhnutými z internetu v kapse sedíme v křesle u kadeřníka, kterému jsme svěřili svoji důvěru, a říkáme mu (nebo častěji jí) sebevědomě – „Takhle chci vypadat.“ A mnoho z nich se neodváží vám říct ne. Kdo platí, rozhoduje. Ale bohužel to příliš často a úplně zbytečně vede k tomu, že mnohé z nás opouštějí kadeřnický salon se střihem nebo barvou, která nám vůbec nesedí. S následujícími otázkami tomu a mnohému dalšímu můžete zabránit.

Jaký je stav mých vlasů a pokožky hlavy?

Máte suchou pokožku? Máte lupy nebo červené skvrnky? Vaše kadeřnice o tom všem nejen ví, ale dokáže váš stav dobře zhodnotit a poskytnout cenné rady. A to stejné platí i pro vlasy. Možná byste měli používat více olejů nebo zkusit péči s výrobky bez silikonu. 

Jak často si mám mýt vlasy?

Většina asi ví, že každodenní mytí vlasů má smysl jen tehdy, pokud se vám vlasy opravdu hodně mastí. Jestliže máte kožní problémy nebo lupy, může to být výsledek častého nebo naopak nedostatečného mytí.

Jaká barva vlasů se hodí k mým očím?

Když barvu vlasů sladíte s barvou očí, rozzáříte celý svůj obličej. K tmavě hnědým očím vypadají výborně teplé kaštanové tóny, ke světle hnědým očím zase karamelové odstíny.

Jaká barva vlasů je vhodná pro jaké roční období a barvě pleti?

Našli jste perfektní odstín a máte vystaráno… Ale to se domníváte špatně. Protože v každém ročním období má vaše pleť jiný odstín –  na jaře broskvová s pihami, v létě je opálená a v zimě bledá. Barva vlasů se tak musí přizpůsobit i jemným odchylkám.

Jaký střih se hodí k mému obličeji?

Nemilujete jenom Jeniffer Aniston, ale i její účes a chtěla byste vypadat jako ona? Ovšem její obličejové rysy jsou úplně jiné než vaše, a i k vašemu tvaru lebky by se hodil účes úplně jiný. Dobrý stylista ví, jak vaše přednosti nejlépe zdůraznit.

Jaký používat šampon a kondicionér?

Pokud máte pocit, že vaše vlasy jsou po návštěvě kadeřníka o kousek lepší, pak to není jen proto, že vám zastřihl konečky, ale také proto, že používá o kousek lepší, a hlavně vhodnější výrobky. Klidně se ho zeptejte na radu.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat