Líčení zralé pleti má svá pravidla

Líčení mladistvé a hladké pleti má své výhody. Mladší ženy se nemusejí bát, že jim přemíra make-upu nebo špatně zvolená konzistence korektoru a jiné kosmetiky zvýrazní vrásky, ani si nemusejí příliš lámat hlavu s použitím barev. Jiné je to v případě, pokud jste žena zralého věku, které už nějaká ta vráska obličej zdobí. Jakých chyb se vyvarovat v líčení takové pleti?

Čím začít?

V první řadě je před samotným dekorováním potřeba pleť sjednotit. O to se postará make-up. Pokud už nemáte pleť tak pružnou jako v mládí, a k tomu už máte nějaké ty vrásky, vybírejte z make-upů s lehčí texturou. Hutné a krémovité make-upy by v záhybech kůže vytvořily silnou vrstvu, která by je po zapudrování ještě více zvýraznila. Pozor si dejte také na korektor. I ten by neměl být tuhý, například v podobě rtěnky, ale spíše řidší. Korektor nanášíme až ve druhém kroku po nanesení make-upu. U vrásčité nebo nepříliš pevné pleti je potřeba opravdu dbát na dokonalé zapracování všech kosmetických výrobků, aby byl efekt co nejpřirozenější. Teprve poté můžete make-up zafixovat pudrem. Dejte raději přednost světlejším nebo transparentním pudrům před tmavým nebo s bronzovým efektem, se kterými pleť vypadá starší. 

Další krok – obočí

Obočí je rám obličeje. Nikdy na něj nezapomínejte a vždy ho mějte upravené. Vyvarujte se drastickému vytrhávání, nebo ještě hůř, vytrhávání a následnému domalování tužkou tak, jak to bylo moderní před čtvrt stoletím. Obočí se snažte mít přirozené, jen decentně korigujte jeho tvar. Pokud máte obočí řidší, spíše než tužku použijte stíny, které nanesete štětečkem. Ale ani s nimi to nepřehánějte! Pokud už přece jen používáte raději tužku, nezapomeňte ji štětečkem rozetřít do ztracena.

Jdeme na oči!

Líčení očí začneme sjednocením barvy víčka. Použijeme stín, který je svou barvou co nejblíže barvě naší pleti. Tím se skryjí drobné žilky a víčko bude působit hladším dojmem. Do vnitřního koutku oka pak naneste světlý stín, který oko projasní. Další barvy, které budou dominantou celého líčení, vybírejte s ohledem na barvu duhovky. Lepší je použít jinou barvu stínu, než máte barvu očí, aby oči neztrácely jiskru a výraznost. Nikdy neuděláte chybu, když zvolíte broskvovou nebo smetanovou barvu. Není-li již oční víčko pevné, používejte spíše přírodní odstíny, například hnědé, šedé nebo zelené. Pozor si dejte také na správné použití linek. Snažte se zvýraznit spíše vnější polovinu oka a rozhodně to nepřehánějte se sílou linky. Tu také používejte pouze na horní víčko. Pokud toužíte po mírném zvýraznění spodního víčka, dejte přednost stínům a drobnému štětečku.

A co rty?

Rty s věkem ztrácí svoji plnost a rýhy na nich se prohlubují. Rtěnky se na nich tedy mají sklon rozpíjet a zalézat do drobných vrásek. Před nanesením rtěnky tedy začnete nejdříve konturou. Konturovací tužka by měla být vždy ve stejném odstínu, jako rtěnka. Slouží totiž pouze pro ohraničení rtů a zabránění rozpíjení rtěnky. Rtěnku nanášejte štětečkem, abyste předešly přílišnému nanesení barvy. Na závěr použijte lesk, který zneviditelní vrásky.






Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Kuličky z kuřecího masa

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:27
60 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:34
24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat