Stylisté celebrit odhalují tajemství rychlejšího růstu vlasů

Myjete si vlasy každý den? Často absolvujete zastřihávání konečků? Tím svižný růst hřívy naprosto bojkotujete. A jak s celou touhle situací souvisí kolagen?

Husté, lesklé a hlavně dlouhé vlasy patří mezi přitažlivé symboly ženství. Už léta se snažíte růst těch svých urychlit, ale efekt stále nějak nepřichází? Možná na to jdete úplně špatně. Co si o tom všem myslí stylisté a kadeřníci, kteří se starají o vizáž slavných hollywoodských hvězd?

Stříhání? Bez něj se obejdete

„Chcete-li mít dlouhé vlasy, snažte se kadeřnictví navštěvovat co nejméně. I když se říká, že pravidelné zastřihávání konečků růst urychluje, v zásadě to nemá až takový vliv, jak si mnozí myslí. Klidně si s nůžkami tedy dejte pauzu. A pokud máte pocit, že váš účes ztrácí tvar a vypadá neupraveně, vždycky si můžete nechat lehce seříznout jen prameny lemující obličej,“ radí stylista celebrit Jason Lee, který je majitelem zkrášlujícího salonu v americkém Torontu.

Kolagenové tablety jsou vhodným dopingem

Příčinou, proč nejste se vzhledem ani kvalitou koruny krásy spokojení, může být nedostatek kolagenu. To lze v dnešní době snadno napravit, a to pomocí doplňků stravy s jeho obsahem. Aby však tělo bylo schopné takto přijímaný kolagen zpracovat bezezbytku, je třeba mu ho dodávat v rozpustné, tedy hydrolyzované formě. Poptejte se v lékárně po prášku, který se rozmíchá ve vodě, takto připravený nápoj podle všeho svede divy – a to relativně brzy.

„Už mnohokrát jsem si všiml, že vlasy mých klientů, kteří užívají kolagen, bývají silné, odolné, lesklé a hlavně rychleji rostou. Tito lidé také tvrdí, že se jim díky němu výrazně zlepšil i stav nehtů a pokožky,“ upozorňuje výše zmíněný guru, jehož specializací je krása a hlavním cílem spokojenost zákazníků.

Nepřehánějte to s očistou

Mýt si hlavu dennodenně? Tak jistě, pocit voňavých a vzdušných vlasů je prostě k nezaplacení. Tím ale pozitiva končí. Britský kadeřník Claudio Contrasti varuje, že přehnanou snahou o odstranění nečistot i mastnoty si „zaděláváte“ na roztřepené konce a nedostatek hydratace, což se projeví nejen pomalým růstem, ale tvorbou lupů nebo svědivými vyrážkami na pokožce hlavy. Další důležité pravidlo tedy zní? Ani mytí se nesmí přehánět!






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Plněné telecí plátky

(4 hlasů)

Hovězí maso s mrkví

(7 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

397 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39
6 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:27
60 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat