Zmenšení velikosti prsou před a po zákroku

Každý se vám dívá do výstřihu a chlípně pomlaskává. Už jen tohle je nepříjemné. Navíc se vám zařezávají ramínka od podprsenky do ramenou, a vůbec, samotný výběr spodního prádla je noční můrou. Nechat, či nenechat si prsa zmenšit? A co všechno vás čeká, pokud se pod skalpel skutečně dostanete?

Větší nutně neznamená lepší. Z objemnějších prsou bolí záda vinou přetěžované páteře. Časté jsou i opruzeniny a ekzémy pod prsy, příliš velká ňadra zároveň omezují i při sportu. Pokud je vám něco z toho povědomé, pravděpodobně zvažujete chirurgické zmenšení, které může být hrazeno i z veřejného pojištění. Podobné procedury pomáhají milionům žen, nicméně úspěch redukce prsou vždy závisí na mnoha faktorech. Které věci je nutné zvážit?

Ještě než se rozhodnete

Zmenšení prsou není banálním zákrokem. Jedná se o náročnou operaci, která vyžaduje fyzickou způsobilost pacienta. Obézní osoby či silní kuřáci budou pravděpodobně odmítnuti. Klíčový je pak samozřejmě výběr chirurga s letitou praxí a dobrým doporučením. Ale ani ten není všemocný. Na něco je přece jen krátký.

Neuspíší dobu rekonvalescence, takže počítejte s tím, že po operaci, která většinou trvá dvě až tři hodiny a provádí se v celkové anestezii, se můžete zotavovat v průměru šest až osm týdnů, někdy i déle. Tato doba tak trochu připomíná choulostivé šestinedělí.

Co všechno se nesmí?

Nedoporučuje se zvedání těžkých předmětů, nákupů a malých dětí a fyzicky náročná aktivita. V závislosti na tom, jak se řezy zahojí, může dojít k bolestem a otokům prsou. Ňadra také během prvních několika dnů pobolívají a bývají citlivá na dotek. Zároveň na čtyři týdny potřebují speciální elastickou podprsenku.

Jizvy měknou jen díky masáži

Osmnáctý den od operace je vhodné začít provádět tlakové masáže. Při nich se jizva bod po bodě stlačuje prstem zhruba na půl minuty a tento postup se provádí několikrát denně. Tlaková masáž přispívá k měknutí jizev, které vyzrávají přibližně jeden rok. Je třeba počítat i s tím, že v létě se jizvičky musejí chránit před sluncem. Ženy také většinou zajímá, zda operace může ovlivnit možnost kojení. A ano, je to tak.

Během zákroku se redukuje mléčná žláza a dochází k nevyhnutelnému přerušení části mlékovodů. Zmenšení je tedy ideální naplánovat až po dětech. Setkat se ovšem lze i s dočasně sníženou citlivostí bradavek a dvorců, která se v některých komplikovanějších případech stává trvalou. Vždy tedy zvažte pro a proti.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK441974/ - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat