Připravte své rty k zulíbání

Popraskané a suché rty nevypadají zrovna vábně. Druhou věcí je, že jsou dost bolestivé na dotek a nánosy rtěnky to celé ještě zhoršují a zvýrazňují. Co s tím? Vydejte se cestou k super úsměvu a ulevte svým ústům s pomocí účinného peelingu a masky. Budou připravené k líbání!

V zimě rty potřebují trochu víc lásky, výživy, hydratace a exfoliantů, které zmírní dopady účinků chladného počasí. Vše, co vyžadují, přitom máte doma. Nevěříte? Sáhněte do svých zásob!

Sladké obroušení

Sladký peeling z cukru a medu zbaví rty odumřelé kůže, zvlhčí vrstvu pod ní a připraví ústa na další péči. Med má přirozené antibakteriální vlastnosti, které pomáhají uklidnit a léčit poškozené rty a cukr zase výborně obrušuje (dá se však nahradit i kávovou sedlinou, která působí stejně dobře).

Cukr a med smíchejte a vytvořte pastu hustou tak, aby ze rtů nekapala. Tu naneste svá ústa a opatrně provádějte krouživé pohyby, následně nechte pět minut působit a smyjte teplou vodou. Pokud máte k dispozici i sukulent aloe vera, můžete do peelingu přidat trochu jeho gelu. Aloe pomáhá vázat vlhkost na pokožku a stimuluje produkci buněk.

Úžasná obnovující maska

Med z prvního receptu si ještě ponechte – pro vyživující masku. Vezměte asi tak jednu čajovou lžičku a přidejte hutný bílý jogurt ve stejném množství. Promíchejte, naneste na rty a nechte deset minut působit. Zbytky toho, co se nevstřebá, setřete vlhkým hadříkem. Peeling i masku aplikujte jednou až dvakrát týdně. A výsledky si pojistěte i během nákupu potravin. Víte, které báječné ovoce dělá se rty zázraky? Absolutně nejlepší barevný odstín jim dodá granátové jablko, které má navíc antioxidační účinky.

Smyslné plody granátovníku

Šťáva z jednoho plodu marhaníku granátového (Punica granatum) má více než 40 procent doporučené denní dávky vitaminu. C. A chemikálie, které dodávají semenům jejich krásný odstín, se nazývají polyfenoly. Stačí, když si sladkým nektarem z granátového jablíčka budete své rty potírat. Ústa se barevně i zdravotně oživí a zhydratují. Pochopitelně, že můžete postupovat jako v předchozím případě.

Šťávu z tohoto báječného aromatického ovoce se sladkokyselou chutí, smíchejte s medem, vytvořte pastu, tu naneste na rty a nechte deset minut působit. Rozdíl poznáte ihned. Vy i partner, pro kterého se vaše ústa stanou oblíbenou a sexy částí těla. Půjčíte mu je k polibkům?






Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

189 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:57
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:25

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat