Nevhodná péče o pokožku hlavy vede k vypadávání vlasů i lupům

Používáte správný hřeben a myjete si vlasy tak často, jak byste měli? I tohle má na zdraví pokožky hlavy zásadní vliv! A proč jsou právě v aktuálním zimním období hydratační oleje tak důležité?

Věnujete pokožce hlavy nějakou extra pozornost? Možná si říkáte, proč byste měli, když vás nijak nesvědí. Navíc nemáte problém ani s lupy, tak k čemu se v tomhle směru zbytečně angažovat, že? Jenže ono je to celé trochu složitější…

Nic nedělat? Špatný postoj!

„Zanedbaná péče o kůži na hlavě může mít negativní vliv nejen na vlasy. Ty pak bývají lámavé, vypadávají, pomalu rostou, postrádají lesk nebo se nadměrně mastí. Dochází i k rozvoji nejrůznějších vyrážek a ekzémů, za což ve většině případů mohou ucpané póry,“ odhaluje dermatoložka Monica Li, která vede soukromou praxi v kanadském Vancouveru. Jak se podle této specialistky o zmíněnou část těla postarat, aby se předešlo nepříjemným problémům?

Nepodceňujte hydrataci

Jmenovaná dermatoložka zastává názor, že pokožka hlavy se hodně podobá pleti na tváři. Ovšem s tím rozdílem, že oproti ní je více náchylná na vnější vlivy, které na ni útočí zejména v zimních měsících. Těžkou ránu jí ale zasadí také časté fénování a kulmování, stejně jako stres či hormonální výkyvy. Pokud není dostatečně hydratována, ochranná vrstva slábne, čímž se pochopitelně zhoršuje i její zdraví. Proto se tak doporučují hydratační oleje, které se vmasírují do kůže zhruba půl hodiny před mytím hřívy. Využít můžete kupříkladu mandlový, jojobový nebo arganový.

Exfoliace jako nutnost

„Když jde o frekvenci běžné očisty, není třeba ji provádět každý den. Myslím, že úplně stačí dvakrát týdně. Je také v pořádku, když svůj obvyklý šampon čas od času vyměníte za ten s exfoliační schopností, který pokožku hlavy zbaví nahromaděných nečistot i odumřelých kožních buněk. Takové hloubkové čištění je skutečně žádoucí“ vysvětluje Monica Li. Ta rovněž dodává, že zapomínat byste neměli ani pravidelnou masáž hlavy, jež stimuluje krevní oběh. Stejně tak důležitý je podle ní i vhodný hřeben, ideálně pak s jemnými přírodními štětinami.






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:18
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat