Správný make-up do mrazivého počasí

Výběr vhodné dekorativní kosmetiky není jednoduchý. Pokud se však jedná o produkty, které chceme používat i v mrazivém zimním období, může být výběr o to těžší. Podle čeho vybírat kvalitní kosmetiku, která pomůže v chladných dnech ochránit zdraví a krásu naší pleti?

Líčení jako ochranná bariéra

Mráz, ale také vítr nebo sychravé počasí mají nepříznivý vliv na stav naší pleti. Vysušují ji a způsobují praskání a šupinatění kůže. Proto je vhodné, zejména v zimním období, make-up používat. Aplikací správného make-upu můžeme předejít destrukci kožních buněk.  

Jakou kosmetiku vybírat?

Začneme pěkně popořádku. Pod každý make-up patří podkladový krém. Namísto těch hydratačních s obsahem vody je však lepší volbou nějaký s mastnější texturou. Pokud máte pleť velmi suchou, můžete použít i hydratační variantu, než však vystavíte svůj obličej mrazu, nechte krém alespoň dvacet minut vstřebat.

Make-up volte hutnější než v létě, a to proto, abyste na obličeji vytvořili skutečnou ochrannou vrstvu. Kvalitní make-upy i přes hutnější konzistenci nezanechávají na obličeji viditelné vrstvy. Nemusíte se tedy bát, že budete vypadat jako v masce. Stačí sáhnout po kvalitní značce.

Pudr dokáže pleť pořádně vysušit. Proto při jeho výběru dávejte přednost takovým, které jsou určeny pro suchou pleť. Namísto transparentních pudrů vybírejte spíše pigmentované, v přirozených nebo zlatavých odstínech.

Pozor si dejte také na oční stíny a v mrazech aplikujte pouze suché nebo práškové. Krémové stíny by mohly způsobit nepříjemné podráždění, jelikož obsahují, kromě olejů, často i vodu.

Nezapomínejte na rty

Bezpochyby nejnamáhanější částí našeho obličeje, jsou rty. Vliv počasí se na jejich vzhledu projeví snad ze všeho nejdříve. Proto by ve vaší zimní výbavě nikdy neměl chybět kvalitní hutnější balzám, ideálně s vitaminem E, který pomáhá zachovat rtům jejich vláčnost. U rtěnek se vyhněte těm matným, které mají sklon vaše rty ještě více vysušovat. Mnohem lepší variantou než rtěnky, jsou barevné balzámy.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat