Zaměřte se na krásnou pleť

Krásnou pleť bez vrásek by si jistě přáli všichni. Ve společnosti je totiž symbolem mládí, atraktivity, ale i zdraví. Ale okolní vlivy i náš osobní životní styl pleti nepomáhají, takže stárne mnohem rychleji. Protože nejenom tělo, ale i kůži je potřeba pořádně živit.

Ačkoli je stárnutí kůže přirozený proces, který máme pevně zapsaný v genech, můžete sami ovlivnit, jak hluboko se do ní zakousne zub času. Například ji nebudete zbytečně dlouho vystavovat slunci, budete se stravovat zdravě a vyváženě, mít dostatek pohybu, nejlépe na čerstvém vzduchu a eventuelně podpoříte regeneraci pleti i speciálními pečujícími výrobky.

Jak zabránit stárnutí pleti

Různé anti-aging výrobky mají na vaši pleť pozitivní účinky. Dokážou ji rozzářit a zmírnit vrásky, takže celkově bude vypadat mladší a zdravější. Do pokožky je můžete dostat dvěma způsoby: buď klasickým namazáním krému na obličej, nebo je budete konzumovat jako potravinu, a pak budou působit zevnitř. Takovou látkou je například kolagen.

Jak působí kolagen

Kolagen je bílkovina, kterou si tělo sami vytváří a která se ve velké míře nachází v pleti, kostech, chrupavkách, vazivových tkáních a zubech. Typické pro kolagen je to, že stejně jako například kyselina hyaluronová na sebe dokáže navázat obrovské množství vody. Tak si buňky lépe ukládají tekutinu a pleť je vyhlazená s méně vráskami. Funguje vlastně jako takový korzet, který drží všechno pěkně tam, kde to má být.     

Pleťové krémy

Výrobci kosmetiky přidávají kolagen do krémů a dalších přípravků v péči o pleť. Bohužel je tato látka ve skutečnosti příliš velká na to, aby se dostala do kůže, takže spíše utvoří na pleti takový ochranný film, který ji chrání před vysoušením. Vaše pleť je pak sametově hebká, hladká a jemná. Kolagen v krémech je proto výborná zásobárna vlhkosti, ale nedokáže tělu vlastní kolagen donutit, aby vyzmizíkoval už utvořené vrásky.

Kolagen na pití

A proto už v dnešní době existují i takové výrobky s kolagenem, které mají účinkovat zevnitř – vlastně něco jako „vnitřní krém“. Na trhu najdete nápoje s kolagenem v malých lahvičkách, kolagenové kapsle nebo prášek. Často jsou k němu přidávány také vitamíny a minerální látky, které kolagen chrání a podporují produkci bílkovin. Vrásky se zmenšují, kvalita pleti se zlepšuje a celkový stav je mnohem krásnější. ALE: vaše trpělivost vezme zasvé, protože na první viditelnější výsledky si budete muset počkat několik týdnů.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat