Ricinový olej je všestranným kosmetickým pomocníkem

Rozčilují vás vrásky, slabé řasy nebo snad lámavé nehty? Řešení představuje ricinový olej! Ten také urychlí růst vlasů, přičemž z nich vyžene lupy. Ještě pořád si myslíte, že ho k ničemu nepotřebujete?

Na pultech obchodů je k dispozici mnoho olejů a každý z nich je v něčem výjimečný. Co byste měli vědět o tom ricinovém? Mezi klasické masážní přípravky určitě nepatří, protože je příliš hustý a viskózní. Znamená to tedy, že ho nemáte jak uplatnit? Ale to vůbec ne! Ve kterých situacích po něm s velkým vděkem sáhnete?

Řasy jako z reklamy

Další zakoupená řasenka, která slibovala efekt „mrkací panenky“, vás zklamala na celé čáře? Komu už se něco takového nestalo! Hoďte to za hlavu a raději si pořiďte ricinový olej. Tohle mocné mazání, které se získává ze skočce obecného, což je okrasná rostlina pocházející ze severovýchodní Afriky a jihozápadní Asie, úspěšně zabraňuje lámání a podporuje růst i hustotu řas. Když ho před aplikací ještě smícháte s olejem olivovým, bude efekt o to lepší.

Konec vráskám i suché pleti

Zmíněným prostředkem lze nahradit ranní i večerní péči, jelikož skvěle zastoupí hydratační krémy a zvláčňující séra. Láskyplně ošetřuje suchou a podrážděnou pokožku, přičemž zachovává její pružnost i elasticitu. Obsažené antioxidanty se postarají o pomalejší tvorbu vrásek i ochranu před nepříznivými vnějšími vlivy. Každé jeho použití zanechává kůži sametově jemnou a hloubkově vyživenou, zatímco urychluje regeneraci buněk. Mimochodem, skvěle funguje i jako prevence strií.

Konečně hříva, na kterou je radost pohledět

Lesklé a hlavně dlouhé vlasy patří mezi přitažlivé symboly ženství. Už léta se snažíte růst těch svých urychlit, ale výsledek se pořád nedostavil? To si žádá ricinový olej. Ošetříte-li si s ním alespoň dvakrát týdně pokožku hlavy před běžným mytím, situace se brzy napraví. Tento tekutý kosmetický poklad zároveň zabraňuje vypadávání i lupům.

Milujte své nehty

Jak docílit krásných a silných nehtů, ze kterých zdraví jenom čiší? Pokud si tuto otázku kladete i vy, máme pro vás odpověď. Pozvěte na palubu olej ze skočce! Ten je v tomto směru obzvláště užitečný, neboť nehtům poskytuje takřka všechny živiny, které k zocelení potřebují. I jedna jeho dobře mířená kapka dokáže zázraky!






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Domácí granola

(2 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat