Změňte si nudnou barvu očí

Uživatelů kontaktních čoček v posledních letech přibývá, a to i těch, kteří žádnou oční vadu nemají. Důvodem je touha po změně dosavadní barvy očí. Barevné kontaktní čočky se těší stále větší popularitě a na své si přijdou téměř všichni. Jaké jsou možnosti?

Dioptrické

Dioptrické kontaktní čočky pro korekci oční vady dnes nosí kdekdo. Proč si tedy nedopřát nějakou změnu? Barevné čočky v kombinaci s dioptriemi dnes nabízí většina světových výrobců. Jediní, pro koho jsou čočky u nás zatím nesehnatelné, jsou astigmatici. Torické čočky v barevných variantách nejsou na našem trhu zatím dostupné.

Dobarvující

První variantou barevných čoček jsou čočky dobarvující. Hodí se spíše pro majitele světlých očí, kteří s jejich pomocí zvýrazní svoji přirozenou barvu. Vypadají velice přirozeně a pro okolí nejsou vůbec patrné.

Krycí

Krycí čočky jsou určené tmavookým uživatelům nebo těm, kteří chtějí nějak výrazně změnit svůj přirozený odstín. Obsahují silnější vrstvu barvy a uprostřed jsou zcela čiré, aby byla zachována kvalita zraku.

Bláznivé

Nechcete změnit jen barvu nebo se chystáte na party, kde chcete zaujmout výrazným vzhledem? Vyberte si ze široké nabídky čoček, které se pyšní nejrůznějšími crazy motivy. Chcete mít místo duhovek lebky, státní vlajku, smajlíka nebo třeba znak dolaru? Není problém. Bláznivých motivů čoček jsou tisíce!

Pozor na levné produkty!

Pokud je to možné, vyvarujte se nákupu čoček z pofiderních e-shopů. Vybírejte raději na stránkách renomovaných prodejců, ideálně přímo v optikách, kde vám poradí, které typy čočky vašemu oku nejlépe sednou. Čočky se totiž liší nejen svým vhledem, ale také velikostí a zakřivením, které je u každého oka jiné. Při špatném výběru čočky riskujete v lepším případě nepohodlí při nošení, škrábání v očích, podráždění či palčivost, v tom horším může dojít k trvalému poškození oka.

Ačkoli se může změna barvy očí jevit jako nákladná záležitost, barevné čočky nejsou příliš drahé. Jejich ceny se pohybují od tří set korun.






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pizza šneci

(1 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat