Módní průkopnice ve světě oblékání

Komu vděčíme za nepostradatelné „malé černé“ šaty? A kdo má na svědomí minisukně? Tohle a mnohem víc se dozvíte z následujících řádků!

Jsou ženy, které se oblékají střídmě a jaksi nenápadně. A pak jsou takové, které se jakýmkoli diktátem svazovat nenechají, přičemž se řídí jen svým vlastním citem a průbojností. A díky nim vlastně vznikají trendy! Poznejte ty nejodvážnější průkopnice, které svět módy otočily vzhůru nohama, z čehož máme velký užitek.

Coco Chanel a její černá trefa

Šaty, které jsou nadčasové, geniálně univerzální a ke všemu něžně elegantní. To jsou takzvaně „malé černé“, které by podle nepsaných pravidel i stylistů měla mít v šatníku každá dáma. Odkud se tento ikonický kousek ale vzal? Můžeme za něj poděkovat francouzské návrhářce Coco Chanel, jejíž model Ford se délce pod kolena objevil v roce 1926 na stránkách lifestylového magazínu. Pro svůj jednoduchý design a cenovou dostupnost za pak zařadil mezi naprosto nesmrtelné oděvní legendy. Říkáte, že raději preferujete něco mnohem kratšího? Pak byste si asi rozuměla s další neméně slavnou inovátorkou.

Mary Quant to vzala zkrátka

Ztělesnění ženské emancipace i rostoucího sebevědomí mladé generace. Nebo šokující předzvěst sexuální revoluce. I tohle se říkalo o oblečení, jež vyšlo z dílny britské návrhářky Mary Quant. Dcera manželského páru učitelů nejprve navrhovala klobouky, nicméně jak šel čas, zhlédla se v kreacích, které společnost považovala za bizarní. Byla to právě ona, která započala éru zkracování, protože zpopularizovala minisukně.

Donna Karan vsadila na praktičnost

Zatímco Coco Chanel dávno odešla do módního nebe a Mary Quant si s uděleným Řádem britského impéria užívá stáří, Donna Karan pořád pracuje na tom, abychom to u skříně měly co nejjednodušší. Tato Američanka už před pár lety zavedla styl oblečení „od rána do večera“. V jejích modelech totiž klidně můžete vyrazit do práce, na nečekanou schůzku nebo večeři do restaurace. Dokonale se totiž přizpůsobí každé příležitosti! Kdysi byl tento nápad odsuzován, dnes ho vítáme s otevřenou náručí.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

189 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:57
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:25

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat