Černé tečky z pleti odstraní zubní nit

Ucpané póry a černé tečky na nose, čele či bradě trápí spoustu lidí. Zatímco masky nebo krémy jsou bezesporu účinné, hvězdy internetu doporučují vzít to trochu od podlahy a sáhnout po zubní niti. Jak právě ona čistí pleť a proč se po ošetření pokožky vzdát antibakteriálních vod?

Už máte za sebou černou masku s dřevěným uhlím i kosmetické kleštičky, které slouží k odstranění černých teček. Nic nezabralo tak, jak mělo? Pak zkuste trik známých bloggerek, které jsou doslova posedlé metodou se zubní nití!

Otevřít, vyčistit a zavřít

Vše, co musíte udělat, je přiložit si na zhruba pět minut horký ručník na svůj obličej. Je nutné, aby se póry otevřely. Napařování je však užitečné i z jiných důvodů. Čistí pleť od všech jejích povrchových nečistot a stimuluje oběh. Poté vezměte dentální párátko s nití. (To je ta malá plastová pomůcka z lékárny, která se používá k čištění mezizubních prostor.) Párátkem přejíždějte od kořene nosu dolů a vyvíjejte mírný tlak. Ujistěte se, že jste nevynechali žádné místečko. Nečistoty se na zubní niti zachytí.

Párátko vyhoďte a obličej dočistěte pleťovým tonikem, nebo ho opláchněte studenou vodou, díky které se póry zase uzavřou. Nápadu s antibakteriální ústní vodou, který bloggerky na svých instagramových účtech propagují, se vyhněte. Pleť akorát vysušíte a podráždíte.

Při nešikovnosti hrozí i jizvy

Zatímco odstraňování černých teček pomocí dentální nitě lze považovat za bezpečné, dbejte na to, abyste na pleť příliš netlačili. Pokud černé tečky nevycházejí a vy „pojedete na krev“ můžete pokožku poranit a zvýšit tak riziko zánětu a zjizvení. Zároveň metodu nepraktikujte příliš často. Dermatologové upozorňují, že skutečně odstraňuje přirozený maz a oleje. Když se jich zbavíte, tělo dostane zprávu o tom, že vysychá, a nakonec produkci mazu zvýší.

Další metody, které teček zbavují

Jestli zubní nit není nic pro vás, vsaďte na masku z ovesných vloček zalitých horkou vodou nebo aspirin. Rozdrťte tabletky, smíchejte je s citronovou šťávou a nechte zcela rozpustit tak, aby vznikla řídká kaše. Tu naneste na vyčištěnou pleť a nechte působit 10 až 15 minut. Poté opláchněte studenou vodou.  Je to skvělá preventivní léčba, která mechanickému odstraňování pórů zabraňuje. Zároveň jezte spoustu čerstvého ovoce a syrové zelené zeleniny. Soustřeďte se však i na svůj pitný režim, který organismus zbavuje nečistot a taktéž čistí pokožku.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat