Módní značky, které tvoří oblečení z recyklovaných plastů

Pandemie je pro zemi nevídanou zátěží. Kam se podíváte, všude plast a jednorázové produkty. Ti zkušení se k tomu ale umí postavit čelem!

Plasty jsou environmentální katastrofou a kvůli nim se planeta ocitá v krizi. Někteří odborníci předpovídají, že jich do poloviny století bude v oceánech víc než ryb. Ostatně, nasvědčuje tomu fakt, že už teď se podle výzkumů v mořích povaluje přes čtvrt milionu tun plastového odpadu, který se nerozloží ani za 500 let. Nejen slaná voda je jím znečištěná, protože i ta pitná se ze čtyř pětin skládá z plastových mikrovláken.

Malý krok pro člověka, velký pro lidstvo

Myšlenka, že by se plasty daly recyklovat a znovu využít, není nová. Ulevilo by se tím životnímu prostředí, lidskému zdraví a v neposlední řadě i ekonomické peněžence. Ve velkém se z nich tedy vyrábí potravinářské fólie, vnitřní výbava automobilů, nábytek, bytové doplňky, stavební prvky, zahradní kompostéry nebo oblečení. Které módní značky jsou tím doslova proslulé? Tyhle možná máte v šatníku i vy!

Adidas a jejich běžecké boty

Běháte? Tak se pořádně podívejte na své boty. Je totiž docela dost možné, že jsou z odpadků nalezených na dně oceánu. Speciální kolekci obuvi vytvořila společnost Adidas ve spolupráci s organizací Parley for the Oceans, která usiluje o zvýšení povědomí plastové krize. „Průmysl by neměl déle otálet a vydat se směrem udržitelného rozvoje. Neustále tedy pracujeme na vývoji nových recyklovaných materiálů a užitečných inovacích,“ dává příslib lepší budoucnosti Eric Liedke, což je člen představenstva německého koncernu, jehož logo se třemi pruhy zná zřejmě každý. Mimochodem, pozadu nezůstává ani konkurenční americká firma Nike. I ta má ve svém sortimentu tenisky z recyklovaných plastů.

Stella McCartney rozumí ženám

Dcera bývalého člena kapely Beatles Paula McCartneyho se nevydala ve šlépějích svého otce, i tak ale udělala pomyslnou díru do světa. Jen v jiném oboru! Módní značka Stella McCartney dnes patří k těm nejvyhledávanějším. Nalézáme pod ní plavky, modely s krajkovými sukněmi, něžné vzdušné topy i formální oblečení kombinující ženskost a mužské prvky. A ano, i tahle dáma spojila svou tvorbu s výše zmíněnou organizací Parley for the Oceans, čímž potvrdila, že jí na ekologii záleží.






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Chléb s avokádem

(17 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat