Micelární šampony versus ty běžné

Jsou určené pro normální až mastné vlasy, nestojí svět a oproti běžným šamponům nabízejí nějaké ty výhody navíc. V čem je micelární vlasová kosmetika jiná a proč ji milují miliony lidí po celém světě?

Micelární voda je stálicí mezi kosmetickými produkty. Je vhodná i pro citlivou pleť, šetrně odstraňuje nečistoty, nadměrný maz i make-up, pleť hloubkově čistí a hydratuje. To mají na svědomí micely, tedy jemné neiontové povrchově aktivní částice, které se lepí všechno, co pokožce škodí.

Čtyři v jednom

Díky svým vlastnostem lze pouhou jednu lahvičku považovat za multifunkčního pomocníka. Zastupuje totiž odličovač očí, odličovač pleti, pleťovou vodu či mléko, a dokonce je schopná působit jako pleťové tonikum. Brzy po uvedení na trh se tak micelární voda stala hitem. Teď se čím dál větší oblibě těší i micelární šampony. Co od nich můžete čekat?

Důvod, proč se vzdát osvědčené značky

Micelární šampony jsou šetrnější než běžné šampony a lze je používat každý den. Navzdory pravidelné aplikaci totiž nevysušují pokožku hlavy a nijak ji nedráždí. Pro někoho, kdo má v oblibě séra a stylingové produkty, může být tenhle produkt velmi užitečný, protože odstraňuje nahromaděné nečistoty – stejným způsobem jako pleťová voda.

Netrpí ani často barvené vlasy

Micely na sebe navážou prach, mastnotu a další špínu, která při oplachování vlasů skončí v odtokovém sítku. Z toho vyplývá, že prameny jsou čisté a svěží, kdykoli je to potřeba. Micelární šampon navíc čistí vlasy bez toho, aby přehnaně brzy vymýval barvu, pomáhá bojovat s nepříjemnými pachy, které se ve vlasech zachytí, a zároveň při každém mytí dodává pokožce hlavy porci antioxidantů.

Jaká je skutečná cena?

Možná by se na první pohled mohlo zdát, že pro uvedené skvělé účinky balení micelárního šamponu vyjde draze, ale opak je pravdou. Za 400 mililitrů zaplatíte třeba jen 85 korun (v závislosti na výrobci a daném obchodě). Rozhodně se tedy nejedná o velkou investici. Zvlášť když jsou některé produkty obohacené o rostlinné výtažky umocňující jejich působení. Lze narazit třeba na šampony s meduňkou citronovou, která poskytuje vlasům dlouhodobé osvěžení a čistotu. Bez ohledu na konkrétní složení se však micely vždy starají o ochranu pH pokožky. Nestojí to za pokus?

Veškeré názory a tvrzení jsou dílem autora článku. Případné citace jsou uvedeny.






Celkem 2 komentářů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat