Bambucké máslo je skvělé pro pleť i vlasy

Trápí vás suchá pokožka, akné, vrásky nebo lupy? To chce bambucké máslo, se kterým to klasickým problémům s krásou můžete pěkně natřít!

Jeden kosmetický produkt, co přináší užitek pokožce i vlasům? To přesně je bambucké máslo, které jste doteď možná v drogerii přehlíželi. Jedná se o tuk extrahovaný ze semen stromu máslovníku afrického, jež už podle názvu roste v subsaharské Africe. Jaké jsou jeho účinky a proč si ho zamilujete již po prvním použití?

Elixír dostupný pro všechny

Technicky vzato je bambucké máslo prostředek získávaný z ořechů. Ačkoli má na tyto plody spousta lidí alergii, o nežádoucích reakcích není v lékařských spisech ani zmínka. Podle dermatologů je tedy vhodné pro všechny typy pleti. Zčásti i proto, že v žádném případě neobsahuje látky, které by ucpávaly póry a vysušovaly či jinak dráždily kůži.

Regenerace s hydratačním podtónem

Díky podílu mastných kyselin, a to včetně kyseliny linolové, olejové, stearové a palmitové, má tento „africký poklad“ perfektní hydratační schopnosti. Navíc se dobře nanáší a rychle vstřebává. Rovněž působí jako regenerační a protizánětlivý balzám, který nejenže úžasně zvlhčuje, ale poskytuje i ochranu před nepříznivými vnějšími vlivy.

Dávka omlazujících antioxidantů

Že jsou antioxidanty dobré pro zdraví, protože zabraňují oxidačnímu stresu, to je všeobecně známá informace. Ovšem ani velký vliv na vizáž jim nelze upřít! Zpomalují totiž proces stárnutí, podporují produkci kolagenu, zachovávají pružnost pleti a neutralizují volné radikály. Zmiňované přírodní „mazadlo“ může antioxidantů nabídnout hned několik, a to včetně vitaminů A a E.

Prevence akné, které není nikdy dost

Jedinečné složení bambuckého másla dokáže šetrně a přátelsky „usměrnit“ činnost mazových žláz, čímž působí proti akné. Zároveň obnovuje rovnováhu pH, zlepšuje vzhled jizev a bojuje proti plísním. Odborníci si cení i toho, že zabraňuje poškození pokožky vlivem UV slunečního záření. Proto ho někteří nanáší ještě před opalovacím krémem – v rámci dvojí obrany. A co může udělat pro vaši hřívu?

Sbohem, vy otravné lupy!

Tento ořechový krém lze využít i v péči o vlasy. Činí je odolnější vůči lámavosti a pomáhá při léčbě lupů. Láskyplně ošetřuje také podrážděnou pokožku hlavy, stimuluje vlasové folikuly a jednotlivé prameny změkčuje – jsou pak na dotek hebké, poddajné a lesklé.

Zdroje: wikipedia.org, healthline.com, medicalnewstoday.com






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat