Famózní kosmetické schopnosti ovesných vloček

Potrpíte si na dlouhé uklidňující koupele? Nezapomeňte si do nich přidávat i ovesné vločky. Nebo snad nechcete dopřát své pleti mladistvý vzhled, odstranění odumřelých buněk a úlevu od podráždění?

Že jsou ovesné vločky zdravou a vychvalovanou snídaní, to nelze popřít. Máte je doma, ale že by vám nějak extra chutnaly, to se říct nedá? Ani tak je nezatracujte a z toho spodního šuplíku je zase hodně rychle vyndejte. Přece kdo říká, že je musíte jen jíst? Využijte jejich fantastické zkrášlující schopnosti, kterými se pyšní!

Zázrak nejen na záněty

„Ovesné vločky fungují jako báječný zvlhčovač, což znamená, že hydratují pokožku. Navíc obsahují spoustu sloučenin, které potlačují záněty a uklidňují svědění i podráždění,“ říká na adresu zmíněného obilného produktu dermatoložka Ranella Hirsch, která svou soukromou praxi provozuje v americkém městě Boston. Jak je tato renomovaná odbornice doporučuje použít?

Připravte si koupel jako ve špičkových lázních

„Ovesné koupele jsou velice účinné při dlouhotrvajících ekzémech, kontaktní dermatitidě i dalších obtěžujících vyrážkách. Díky vysokému podílu protizánětlivých polyfenolů a esenciálních mastných kyselin pleť také zjemňují a hloubkově vyživují,“ vysvětluje jmenovaná lékařka, jejíž specializací je zachování přirozené krásy v každém věku. Teď se možná ptáte, jak tuto realitu uvést do praxe, nejlépe pak bez většího nepořádku. Půl šálku vloček rozemelte na prášek a přesypte do plátěného pytlíku. Ten jednoduše zavěste pod proud tekoucí vody, nebo vhoďte přímo do vany. Co druhá možnost?

Exfoliační obličejová maska proti vráskám

Pravidelná exfoliace je velice důležitá, neboť zbavuje odumřelých kožních buněk, čistí zanesené póry, otevírá cestu pečujícím složkám v kosmetických produktech a celkově omlazuje. Hrubá struktura tohoto výrobku je k exfoliaci přímo ideální, což potvrzuje další vyhlášená americká dermatoložka, tentokrát Mary Helen Leonard. Vyzkoušejte masku, která se skládá z třetinového šálku vloček, trochy vody, jedné lžíce medu a dvou lžic bílého jogurtu. Směs krouživými pohyby naneste na obličej, nechte působit 20 minut a poté odstraňte vlhčeným ubrouskem. Odměnou vám bude pokožka zářící zdravím, na které byste vrásky hledali marně.

Zdroje: prevention.com, ndtv.com, prevention.com/beauty/a20463186/beauty-uses-for-oatmeal, exhalelifestyle.com/5-soothing-skin-care-products-you-need-this-winter






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat