Prodlužte výdrž laku na nehty pomocí domácích prostředků

Člověk si celé hodiny se vší pečlivostí lakuje nehty, ale barva na nich vydrží sotva pár dní? To je o nervy. Aby se vám tohle už nikdy nestalo, povolejte do služby česnek, jedlou sodu nebo tea tree olej!

Možná je to povědomé i vám. Vrhnete se do úpravy nehtů a celou věčnost je lakujete tím hezkým novým lakem. Dáváte si u toho hodně záležet – chcete přece, aby všechno bylo dokonalé! A ono je, ale bohužel jen chvilku. Pracně vytvořený „nátěr“ se totiž začíná nehezky odlupovat už po dvou dnech. Tu se odchlípne růžek, tuhle dokonce celá horní polovina. Že je to k naštvání? Rozhodně. A právě proto je třeba takovým situacím předcházet! S tím vám mohou pomoci domácí prostředky. Které máte doma, jen o tom zatím nevíte?

Česnek? Ten se nezdá

V antice měl česnek pověst léku proti neplodnosti, pro občany orientálních zemí byl účinným afrodiziakem. Ať už se na něj pohlíželo jakkoli, o jeho kosmetických přednostech se také nikdy nepochybovalo. Toto ochucovadlo nabízí dezinfekční a antibakteriální složky, které likvidují nehtové plísně. Jeho vitaminy a minerály se zase postarají o potřebnou výživu, která vede ke zlepšení kvality i odolnosti. Rozkrojeným stroužkem lze nehty dají jednoduše potírat, ovšem když ho vmícháte do obyčejného bezbarvého laku, získáte parádní posilující podkladovou bázi, na které bude držet i to, čemu se moc nechce.

Jedlá soda najde využití všude

Co by si domácnost počala bez jedlé sody? Vždyť tenhle levný prášek přijde vhod při vaření, úklidu i zkrášlování. Abyste prodloužila životnost laku, je třeba lůžka nejprve odmastit. A k tomu je kašička z jedlé sody a vody naprosto ideální! Naneste ji, nechte chvíli působit a poté setřete třeba papírovým kapesníkem. Teď už máte cestu k perfektní manikúře zcela otevřenou. Mimochodem, i tenhle sypký spojenec zatočí s plísňovými infekcemi.

Tea tree olej nikdy nezklame

Nehty vyčistí, ošetří, vyživí a hlavně připraví na další úpravu i tea tree olej. Ten se dnes přidává do celé řady nehtových produktů, takže na něj můžete bez obav vsadit. Před aplikací ho ale nejprve zřeďte s dalším nosným olejem, kupříkladu olivovým. Základem úspěchu je také jeho naprosté zaschnutí, tak mu ponechte alespoň hodinový prostor.

Zdroje: remedynails.com, totalbeauty.com






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:27
60 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:34
24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat