Domácí prostředky, kterými lze nahradit došlý šampon

Jestli něco zaručeně funguje, tak je to zákon schválnosti. Také se vám občas stává, že šampon dojde ve chvíli, kdy se to hodí ze všeho nejméně? Pokud máte po ruce jedlou sodu, aloi vera nebo obyčejné vajíčko, jste zachráněni!

Potřebujete si umýt vlasy, ale bohužel zjišťujete, že z lahvičky šamponu už nedostanete ani kapku? Nerozčilujte se zbytečně. Vždyť si poradíte i bez něj! Stačí jen omrknout domácí zásoby a vybrat si prostředek, který zmíněný kosmetický produkt dokáže plně nahradit. Co třeba tenhle?

Na scénu přichází jedlá soda

Seznam schopností jedlé sody je doslova nekonečný. Tento levný prášek odstraní z pokožky hlavy odumřelé částečky mrtvé kůže i zbytky usazených stylingových přípravků, které ucpávají póry a nahrávají tvorbě lupů i svědivých vyrážek. Udělá to ale šetrně, aniž by narušil produkci mazu a způsobil dehydrataci. Jednu polévkovou lžíci sody vmasírujte do mokré hřívy, nechte chvíli působit a poté opláchněte.

Pomocnou ruku nabídne i aloe vera

Gel z rostliny aloe vera je antibakteriální a antiseptický, přičemž báječně zvlhčuje a hloubkově vyživuje. Některé studie dokonce naznačují, že jeho složky urychlují buněčnou regeneraci, zatímco podporují růst, zabraňují nadměrnému vypadávání a dodávají koruně krásy lesk i objem. Pokud obětujete jeden menší šlahoun této živé dekorace, z něhož získáte mazlavý obsah, můžete se do očisty kštice ihned pustit.

Vaječný žloutek, to je věc!

Že je vajíčko skvělá kosmetika, to věděly už naše babičky. Ty si z něj dělávaly třeba zábal na popraskané ruce nebo omlazující obličejové masky na rozšířené póry. Samotným žloutkem si však „umývaly“ i vlasy. Nechcete se inspirovat? Taková kúra zlepší krevní cirkulaci a prý dokáže zacelit i rozdvojené konečky. Vzpruha, jež obsahuje bílkoviny, vitamin E, zinek a železo, také poskytuje ochranu před nepříznivými vnějšími vlivy. Tak hurá do práce! A žloutky použijte hned dva, ať výsledek stojí za to!

Zdroje: plantessentials.com, brightside.me






Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Cuketový krém s parmazánem

(8 hlasů)

Kotlety na víně

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:27
60 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:34
24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat