Kurkuma omlazuje pleť a zpomaluje růst chloupků

Nechcete si nohy ani podpaží holit několikrát týdně, protože vás to zkrátka nebaví? Kouzelná maska z kurkumy dá žiletce dovolenou! Napraví také zjizvení, které vám zůstalo po návštěvě akné.

Sulfáty, parabeny, ftaláty, syntetické barvy nebo umělá aromata. To jsou složky, které se v komerčních kosmetických produktech nacházejí zcela běžně. O tom, že pro pokožku, vlasy ani zdraví nejsou tak docela bezpečné, odborníci ani v nejmenším nepochybují. I vás chemie v pleťových krémech, sérech a šamponech tak trochu znervózňuje? Co může být snazšího, než pečovat o svůj zevnějšek bez ní? Skvělým pomocníkem je v tomhle směru kurkuma, kterou běžně přidáváte do omáček a polévek!

Zlatý prášek s těmi nejlepšími účinky

Jinak zvaný indický šafrán je koření, které právem patří na seznam superpotravin. Vědecké výzkumy potvrzují, že jeho konzumace působí proti rakovině, srdečním chorobám i duševním poruchám. Rovněž z nich vyplývá, že napravuje rozbouřené trávení, usnadňuje absorpci přijímaných živin, tlumí bolesti a přináší úlevu při stresovém i emočním vypětí. Velké dobro ale může vykonat pro vaši krásu i pohodlí. Pojďme si na zkrášlující schopnosti kurkumy posvítit!

Dejte vale holicímu strojku

Mít podpaží i nohy bez chloupků samozřejmě vyžaduje trochu úsilí. Co když se ale opravdu nechcete holit každý den? Použijte kurkumu. Jistá americká studie prokázala, že obsahuje sloučeniny, které růst chloupků rapidně zpomalují. Smíchejte její dvě polévkové lžíce s polovičním šálkem mléka, stejným množství mouky a trochou mořské soli. Vznikne tím lepkavá pasta, jejíž ideální doba působení je 10 až 15 minut. Možná ji budete muset aplikovat vícekrát, ale věřte, že si pak holící strojek odpočine. A vy s ním.

Stop akné i náprava jizev

Bojujete s akné? Nebo vás snad trápí jizvy, které vám toto chronické onemocnění způsobilo? V obou těchto případech je indický šafrán správnou volbou. Jeho prášek lze pro snadné nanášení kombinovat s mnoha přísadami, přímo se nabízí třeba aloe vera, jablečný ocet, med či bílý jogurt. Ať už zvolíte cokoli, výsledky na sebe nenechají dlouho čekat. Sluší se poznamenat, že kurkumová maska také léčí vyrážky, zpomaluje stárnutí, vyrovnává tón pleti a poskytuje ochranu před nepříznivými vnějšími vlivy, a to včetně UV záření. Hodně prospívá i vlasům, tak si na ni udělejte čas alespoň dvakrát týdně.

Zdroje: greatist.com, skinkraft.com, healthline.com






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat