Přidejte si do vany mléko a vaše pleť se bude cítit královsky

I když byste si to vroucně přáli, na návštěvu lázní, ve kterých by si vaše pokožka i mysl náležitě odpočinula, nemáte čas ani finance? Nebojte, i tak si pětihvězdičkovou péči můžete užít! Stačí vmíchat do vany mírně rozehřátý med, tři šálky mléka a trochu bylinek.

Královský luxus, který si může dopřát každý? Tím je mléko s medem přidané do vany! Vždyť tyto přísady využívala i egyptská panovnice Kleopatra, která podle historických zápisků trvala na tom, aby je měla neustále po ruce. A vy byste možná měli také. Vždyť tyto zdánlivě obyčejné potraviny nabízejí tyto úžasné výhody!

Hydratace, hebkost a útlum zánětů

Mléko, byť se tváří jakkoli nenápadně a obyčejně, obsahuje zvláštní tuky a kyseliny, které se do všemožných pečujících přípravků přidávají zcela běžně. Jejich přátelská spolupráce pleť hydratuje a zvláčňuje, přičemž podporuje odstraňování odumřelých kožních buněk. To všechno přispěje i k viditelnému omlazení. Přímo blahodárně působí také med, který tlumí záněty, uklidňuje podráždění a hloubkově vyživuje. Nezní tohle přímo božsky? A co teprve následující řádky!

Zpevnění a důkladná očista

Mléko jako takové představuje prostředek, který zbavuje póry nečistot, čímž je chrání před vznikem infekcí. Rovněž pokožku zpevňuje a zachovává její pružnost. V kombinaci se zmíněným včelím sladidlem a jeho zvláčňujícími schopnostmi se po každé koupeli budete cítit jako po absolvování lázeňské zkrášlující procedury. Na své si ale přijde i psychika, které stres a pracovní vypětí dává pořádně zabrat.

Relax mysli, který si zasloužíte

Kromě zmíněných ingrediencí si do vany můžete „přihodit“ i sušené bylinky. Ostatně, i Kleopatra to tak dělávala, když si potřebovala náležitě odpočinout. Přímo se nabízí třeba heřmánek, levandule, rozmarýn nebo mateřídouška. Všechny tyto voňavé rostlinky nejenže podporují kvalitu pleti, uklidňují také mysl, uvolňují svalové napětí a připraví tělo i mysl na regenerační spánek.

Zdroje: bathtubber.com, draxe.com






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

60 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:34
24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat