Peeling pleti na podzim není dobrou volbou

Rádi si odpočinete v horké vaně? Vy možná ano, pokožka by se bez takového relaxu raději obešla. A proč to teď nepřehánět ani s peelingem?

Podzim je náročné období. A to nejen pro vás samotné, ale i pro pokožku. Ta se sotva stihla zregenerovat po létě a už čelí dalším nepříjemným vlivům. O krásu, hydrataci a kvalitu ji teď připravuje sychravé počasí ve spolupráci s klimatickými výkyvy způsobenými přechody z tepla do zimy i přetopenými vnitřními prostory. Jako by toho už tak nebylo až dost, možná jí hodně ubližujete ještě vy sami. Čím přesně?

Horká sprcha nadělá víc škody než užitku

Protože venku bývá chladno, řada lidí se ráda zahřeje horkou vanou nebo sprchou. Vždyť je to příjemné, uklidňující a uvolňující! Zatímco vy si užíváte každou minutu, pleť doslova trpí. „Máte-li v koupelně spoustu páry, znamená to, že vaše lázeň je příliš horká. Kromě nežádoucího vysychání kůže riskujete i podráždění a rychlejší tvorbu vrásek, stejně jako vzplanutí svědivého ekzému. Za svou praxi jsem se mnohokrát setkala i s popáleninami, jejichž léčba bývá poměrně zdlouhavá,“ vysvětluje americká dermatoložka Melissa Piliang.

Peeling provádějte s mírou

Nedá se popřít, že peeling neboli odstranění odumřelých buněk je prospěšná procedura. Usnadňuje absorpci pečujících látek, pročišťuje ucpané póry, zpomaluje stárnutí a vyrovnává tón pleti. Ovšem všeho moc škodí a bohatě stačí, když si ho dopřejete tak jednou za týden až deset dní. „Pokožka nemá tisíce vrstev. Pokud ji nadměrným peelingem vydřete, dočkáte se maximálně zarudnutí, hyperpigmentace a větší náchylnosti k poškození, což se na podzim hodí ze všeho nejméně. Peeling má smysl pouze tehdy, má-li kůže dostatek času na přirozenou regeneraci,“ objasňuje výše jmenovaná odbornice.

Nepodceňujte příjem tekutin

Jak jste na tom s pitným režimem? Pijete tolik vody, kolik byste měli, což jsou doporučované dva litry denně? Tekutiny jsou nebytné při odstraňování nahromaděných toxinů, které mívají prsty v nejedné kosmetické zkáze. Je vám tedy jasné, že když budete „na suchu“, zbytečně svou pleť připravujete o kvalitu i schopnost regenerace?

Zdroje: healthdigezt.com, pureluxemedical.com, https://health.clevelandclinic.org/is-steaming-your-face-good-for-your-skin/






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat