Dočasný boj se šedivými vlasy

Co je příčinou šedivých vlasů? Je na vině opravdu věk nebo se proti šedivění vlasů dá – alespoň dočasně – bojovat? Možná se budete divit!

Stárneme všichni a každý z nás jinak. Někdo se snaží zub času zastavit, druhý naopak takzvaně „stárnout umí“ a projevy stárnutí neskrývá. Proces stárnutí našich vlasů je nezvratný a dříve nebo později se vlasy stříbrem zalijí nám všem. Samozřejmě je velmi snadné sáhnout po barvě na vlasy a šedý nádech překrýt, ale stále více hollywoodských krásek se za svoji šedou hřívou nestydí – a tak se i šedá barva vlasů stala celosvětovým trendem.

Pokud se objeví šedivé vlasy dříve, než bychom čekali a mohli „stárnout s grácií“, existuje možnost, kdy se nebudete muset rozhodovat, zda si je barvit nebo ne. Dostatek jistého vitaminu dokáže totiž šedivění vlasů výrazně ovlivnit.

Proč nám vlasy šedivějí

Studie, zveřejněná v časopise „International Journal of Trichologie“, zkoumala příčiny předčasného šedivění vlasů. Na základě této studie přišli vědci s výsledkem, že lidé s předčasně šedivými vlasy vykazují v mnoha případech nedostatek vitaminu B12.

Jaké vitaminy doplnit

A nejen to – dostatek vitamínu B12 se zásadně podílí na látkové výměně a je důležitý nejen pro stavbu DNA, ale i pro celkovou zásobu energie v těle. Abyste tedy netrpěli nedostatkem vitaminu B12, měli byste konzumovat dostatek potravin jako je maso, ryby nebo mléčné výrobky. Další možností je doplňování vitaminu přímou cestou jako potravinové doplňky. V takovém případě byste si měli dát pozor, abyste nepřekročili doporučenou denní dávku pro dospělou osobu 3 mikrogramy.

Zdroj: my life, healthline, verywellhealth






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

397 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39
6 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:27
60 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat