Žiletku by ženy měly použít i na obličej

Faktem je, že holit si obličej zní u ženy trochu děsivě. Ale pokud se ptáte, jestli „je to opravdu nutné?“, pak je dopověď jasné „ANO!“ Máme pro vás dobré důvody, proč si holit obličej.

Ochlupení je velmi citlivá záležitost. Po celá léta se ženám společensky předepisovalo, aby si holily podpaží, nohy, ale i vousy. Ale o holení obličeje se nemluvilo – protože to ženy přece nemusí… Po těchto důvodech po žiletce sáhnete dobrovolně!

Jako dětská prdelka

Celé naše tělo je pokryto ochlupením. Na obličeji jsou to většinou jemné světlé chloupky. Když povrch naší pokožky zachytí světlo, tyto chloupky absorbují záření, takže naše pleť září méně. A pokud jde o pokožku, vše, co září, vypadá mladě a svěže.

Nicméně mít pleť jako dětskou prdelku vyžaduje víc než jen lesk. Hned po holení si toho všimnete při mytí obličeje – vaše pokožka nebyla nikdy tak měkká! Naposledy, když jste byla ještě dítě.

Sbohem kožní buňky

Spolu s jemnými chloupky odstraníte holením i odumřelé kožní buňky. Takže je holení vlastně mechanický peeling – díky tomu je vaše pokožka zdravá a zbavená nečistot. Peeling také stimuluje obnovu kožních buněk a spouští proces revitalizace. To vám vyhladí jizvy po akné a jemné vrásky.

Kosmetika funguje lépe

Bez ohledu na to, kolik děláte v péči o pleť, měli byste vždy z každého výrobku získat všechno, co nabízí. A to můžete, když si oholíte obličej. Pokožka bez chloupků a mrtvých kožních buněk může mnohem lépe absorbovat kosmetické přípravky. Díky tomu pronikají do hloubky pokožky intenzivněji a vy využijete celý jejich účinek. Díky tomu je ale nutné po holení užívat i opalovací krémy, protože je vaše pokožka mnohem citlivější i na UV záření.

Lepší make-up

Díky oholenému hladkému povrchu se výrobky krásně spojí s pokožkou a konečný výsledek tak vypadá mnohem přirozeněji. Make-up také vydrží mnohem déle, protože lépe přilne k hladkým povrchům.

Zdroj: Brigitte, healthline, verywellhealth






Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pikantní dýňová polévka

(4 hlasů)

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Smažená vepřová játra

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat