Péče o vlasy podle luny

Pokud péči o své vlasy (od stříhání a barvení, přes ošetření až po styling) synchronizujete s lunárním cyklem, můžete dosáhnout nejlepšího výsledku kteréhokoli z uvedeného, a vaše vlasy budou zářivější, zdravější a odolnější víc než kdy předtím! Hlavní je vybrat pro každou uvedenou činnost ten správný termín.

Logika plánování péče o zdraví a tělo podle luny je vcelku pochopitelná a jednoduchá. Jak víte, dorůstající Měsíc vyvolává aktivní růst a vývoj všeho živého na Zemi, zatímco ubývající Měsíc tento růst zpomaluje. Stejné pravidlo funguje i v případě vlasů. Pokud si musíte nechat zastřihnout konečky vlasů a chcete, aby vám co nejrychleji dorostly, udělejte to v první polovině lunárního měsíce. Pokud si necháváte na hlavě vytvořit profesionální a precizní sestřih a chcete, aby co nejdéle držel svůj tvar, volte termíny z druhé poloviny lunárního cyklu.

Pro úpravu vlasů je důležité, v jakém znamení se Měsíc nachází a také to, v jaké měsíční fázi zrovna je. V některé dny je vhodný okamžik na určité zásahy a procedury a v jiné ne.

Aby lépe rostly…

Vlasy stříhejte a upravujte nejlépe, když je Měsíc ve Lvu. Ne nadarmo se říká „má hřívu jako lev“. Růst vlasů podpoříte ještě více, pokud zvolíte období dorůstajícího Měsíce, ideálně období novu. Ten symbolizuje příchod nového měsíce, nové energie a síly. Pokud tedy na novoluní malinko zastřihnete konečky svých vlasů, porostou rychleji, budou pevnější a zdravější!

Velmi vhodným obdobím pro stříhání vlasů je také, když je Měsíc v Panně. Váš sestřih déle vydrží.

Aby barva lépe držela…

Chcete-li docílit zářivé a syté barvy vlasů bez nepříjemných nehod v podobě fleků, poničení vlasů apod., čiňte tak v přibývající fázi Měsíce. Vlasy mají údajně lépe přijímat látky a výživu. Budou silnější, zůstane jim jejich vitalita a barva bude sytější a déle vydrží.

V ubývající fázi Měsíce barva chytá slaběji a rychleji se vymývá.

Nejlepších výsledků při barvení vlasů docílíte, když luna prochází znameními Lva a Panny. Lev vlasy posiluje, Panna jim dodává dokonalost, takže si zachovávají formu a krásu. V těchto dnech také nejlépe dopadne vaše trvalá ondulace.

Úplněk = Bad Hair Day

Ve fázi úplňku máte odpočívat. Totéž platí pro celé vaše tělo včetně vlasů. Slunce a Měsíc totiž stojí přímo proti sobě, což z astrologického hlediska způsobuje napětí, konflikty a neklid. Ve dnech kolem úplňku (někdy i dva dny před a dva dny po) máme se svými vlasy většinou trápení. Nedaří se nám vytvořit ani jindy bezproblémový účes a od experimentů bychom měli raději dát rovnou ruce pryč. Jistota je jistota. Při úplňku svým vlasům raději dopřejte odpočinek a počkejte, až bude Měsíc zase dorůstat. Barvení vlasů ve dnech úplňku je vůbec zapovězeno!

Kdy vlasy raději nemýt a nezatěžovat

Chcete-li se vyhnout tvorbě lupů a jevu zvaného „vlasy jako rousy“, vyhněte se dnům, kdy luna prochází znameními Ryb a Raka (tzv. vodní dny). Vlasy se budou cuchat, nebudou držet tvar, mohou se vysušovat a pokožka hlavy vás bude nepříjemně svědit. Všeobecně platí, že pokud si vlasy myjete právě ve dnech Raka a Ryb, rychleji se mastí, a nejsou hezké.

Zdroje: moonorganizer.com, astrohled.cz, activebeauty.cz






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:40
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat