Vrásky kosmetické přípravky moc nezajímají

Používáte zvlhčující séra, mléka, krémy a masky, protože si od nich slibujete výrazné omlazení? Co když nejsou tak účinná, jak se tváří? Kolik kosmetických produktů vlastně zahrnout do každodenní rutiny a proč nesvedou zázraky ani po měsíci pravidelného nanášení?

O vráskách se toho už namluvilo i napsalo hodně. Někteří si myslí, že jejich tvorbě nejvíce nahrává mimika, jiní jsou přesvědčení o tom, že projevy stárnutí snadno přelstí hydratačním krémem. Je tomu ale skutečně tak? Tady je pravda, která vás asi vyvede z míry!

Genetika je v tom nevinně

Názor, že v nechvalně známých prohlubních okolo očí a rtů mají prsty hlavně genetické dispozice či časté úsměvy od ucha k uchu, je úplně mimo. Přesto tomuto mýtu kdekdo věří! „Pokud jde o vrásky, genetika i mimické stahy obličejových svalů s nimi souvisí minimálně. Až 90 procent viditelných kožních změn je způsobeno slunečním ultrafialovým zářením,“ vysvětluje americká dermatoložka Ivona Perce s tím, že kdo jim chce vyhlásit válku, ten by měl opalovací krém používat každý den, a to i tehdy, když je slunce schované za mraky.

Hydratace nemá až takovou moc

Poskytovat pokožce péči a lásku prostřednictvím hydratačních krémů je naprostá nutnost. Ale že byste díky tomu nějak extra omládli? Nechte si zdát. „Zvlhčující kosmetický produkt pleť zachová hydratovanou, přičemž podpoří její elasticitu. Vrásky pak sice nejsou tolik patrné, ovšem jejich tvorbě to nezabrání,“ objasňuje výše jmenovaná specialistka.

Univerzální omlazující metoda neexistuje

„Ne, zaručený recept, který by byl snadno aplikovatelný na všechny, bohužel dosud neexistuje. Boj proti vráskám zahrnuje spoustu pokusů, omylů a hlavně hledání toho, co vám bude nejlépe vyhovovat. Je to přísně individuální záležitost. Není také dobré používat mnoho výrobků najednou. Začněte s jedním a dopřejte kůži čas, aby se mu přizpůsobila. Většina přípravků na vrásky funguje až po šesti týdnech, některým to může trvat i tři měsíce. Rovněž neplatí, že dražší je vždycky lepší,“ myslí si expertka přes krásu Ivona Perce.

Zdroje: pennmedicine.org, woodsfacialplasticsurgery.com, http://www.uphs.upenn.edu/surgery/administration/news/percec_january_2012.pdf






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat