Tajná zbraň pro nečistou pleť

Mořská sůl je tajnou zbraní proti pupínkům! Akné patří mezi nejčastější kožní problémy v pubertě, ale i u dospělých. Mořskou sůl tak můžete využít jako tajnou zbraň k účinnému boji. Víte vše o účincích mořské soli?

Mnoho lidí se v určitém okamžiku života s více či méně pupínky na obličeji setká. Pro většinu lidí je nečistá pokožka samozřejmě kosmetický problém a snaží se je zakrýt pudrem nebo make-upem. "Bělení" pupínků však nezačíná u kořene kožního problému, ale pouze vizuálně zajišťuje lepší pleť. Ale existuje lék! S mořskou solí můžete vyhlásit kožním problémům válku. Někteří ji dokonce klasifikují jako skutečnou zázračnou zbraň v boji proti nečistotám kůže.

Jaké účinky má mořská sůl

Mořská sůl obsahuje nejen chlorid sodný, ale také některé cenné minerály, které jsou dobré pro pokožku. Patří mezi ně například draslík, hořčík a mangan. Sůl z Mrtvého moře je obzvláště slaná s obsahem soli kolem 27 procent. V mnoha lékárnách a lékárnách je například k dispozici jako koupelová sůl. Následující pozitivní účinky se mořské soli připisují:

Působí jako peeling a čistí pokožku – mořská sůl se svými jemnými zrny funguje jako smirkový papír a eliminuje odumřelé částice pokožky. Následně je pokožka mnohem hladší, měkčí a jemnější.

Má dezinfekční a antibakteriální účinek. Napadá patogeny, které se usazují na kůži, jako jsou bakterie.

Sůl má také protizánětlivý účinek a může podpořit hojení kůže.

Jak ji použít v boji proti akné

Mořská sůl má proti kožním obtížím vnější použití. V závislosti na postižené oblasti pokožky existují různé možné aplikace. U některých stačí aplikovat lokálně pouze jednotlivé pupínky na obličeji, zatímco v jiných jsou pustuly rozloženy po celém těle. Můžete tak vyzkoušet například krémy nebo pleťové vody, které bojují proti pupínkům cíleným způsobem.

Nebo si připravte solný roztok. Slaná voda se připraví rozpuštěním asi 1 lžičky mořské soli v 1–2 lžících vlažné vody. Pak jemně potřete pupínky fyziologickým roztokem a necháte několik minut působit. Pak pokožku umyjte.

Pomoci může i solný peeling. Sůl si můžete buď vyrobit sami, nebo si ji koupit v lékárně, drogerii nebo online. Peeling opatrně naneste na kůži, ale netřete ji příliš silně, jinak budete pokožku příliš mechanicky namáhat. Pak znovu omyjte mořskou sůl čistou vodou.

Pro pupínky na obličeji můžete použít mořskou sůl jako parní lázeň. Zahřejte vodu v hrnci a pak přidejte sůl. Položte ručník na hlavu a nechte slané výpary působit na kůži.

Pokud pupínky postihují celé tělo, jsou vhodné solné koupele. K dispozici jsou hotové výrobky, které si můžete koupit a vmíchat do koupelové vody. Opakujte takové solné lázně častěji.

Zdroj: eatbetter, https://www.healthshots.com/beauty/skin-care/3-ways-to-use-sea-salt-for-skin-and-get-gorgeous-results/, https://www.byrdie.com/salt-skin-benefits






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat