Esenciální oleje na vrásky

Esenciální oleje jsou jedny z nejoblíbenějších přírodních produktů, přičemž některé z nich mají antioxidační vlastnosti, které potenciálně mohou bojovat proti známkám stárnutí. Chcete-li zredukovat vrásky a jemné linky, vsaďte na tyhle voňavé pomocníky!

O drobné záhyby v pleti, které vznikají na čele, kolem očí, mezi obočím i kolem úst, a navíc se postupem času prohlubují, nikdo nestojí. Jak a čím se dají eliminovat? Do zbraně povolejte éterické oleje. V kombinaci s pitným režimem (hydratací pleti) dělají zázraky!

Levandulový olej

Díky uklidňující vůni levandule je levandulový esenciální olej oblíbenou volbou pro kosmetické produkty. Levandule má antibakteriální a antifungální vlastnosti. Studie prokázala, že lokální aplikace levandulového oleje podporuje syntézu kolagenu (1), látky, jejíž přítomnost je v pokožce nezbytná pro její pevnost, pružnost a optimální obsah vody.

Kadidlový olej

Kadidlový esenciální olej se používá v různých kosmetických produktech. Některé studie naznačují, že i on může stimulovat produkci kolagenu (2) a účinně pomáhat se striemi.

Citronový olej

Citronový esenciální olej obsahuje vysokou koncentraci vitaminu C (kyselina askorbová), což je antioxidant, který dokáže léčit a předcházet změnám souvisejícím se stárnutím. Navíc příjemná vůně citronového oleje je tak osvěžující!

Santalové dřevo

Něco jako poklad. Santalový olej vyniká svými protizánětlivými a antioxidačními vlastnostmi, jež mohou chránit pokožku před škodlivými účinky slunce. Santalol, jedna z hlavních složek santalového dřeva, podle vědeckých studií bojuje proti známkám stárnutí (3).

Šalvěj muškátová

Šalvěj muškátová je potenciálně bohatá na antioxidanty, které zabraňují poškození DNA. Tento úžasný esenciální olej také má antimikrobiální vlastnosti. Využijete jeho sílu?

Geranium

Geraniový olej podle všeho zpomaluje stárnutí a redukuje vznik vrásek. Geranium obnovuje rovnováhu, tón a pružnost pleti.

Jak oleje aplikovat?

Esenciální oleje lze použít několika způsoby, včetně inhalace pro aromaterapii nebo koupelových solí a pleťových vod pro lokální aplikaci. Pokud je nanášíte přímo na pokožku, zřeďte je nějakým nosným olejem. Mezi oblíbené možnosti patří olivový, hroznový a kokosový olej.

Zdroje: (1) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4880962/

(2) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5801908/

(3) https://www.mdpi.com/2079-9284/8/2/53/htm






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat