Jarní péče o vlasy

Jakmile se venku začne oteplovat, je čas změnit svou rutinní péči o vlasy. Vlasy jsou totiž po zimě obvykle vyčerpané a postrádají lesk. Berte tedy jarní sezonu jako nový začátek, a zařaďte několik nových, zdravých návyků do běžné rutinní péče o vaše vlasy.

Přestaňte si mýt vlasy každý den

Díky každodennímu nošení čepic během zimního období se naše vlasy mastily mnohem častěji, než je obvyklé, což vedlo k častějšímu mytí vlasů. Příliš časté mytí vlasů je první zásadní věc, kterou byste měli ve své rutině změnit. Oleje přirozeně produkované naší vlasovou pokožkou pomáhají udržovat vlasy hydratované a silné. Příliš časté mytí vlasů je tudíž může vysušit a způsobit jejich lámání. Místo mytí vlasů každý den si na mytí vlasů vyhraďte každý druhý den, nebo vlasy myjte dvakrát týdně (přizpůsobte si četnost mytí podle toho, co nejlépe vyhovuje vašemu typu vlasů) (1).

Vyrobte si domácí „rozčesávač“ vlasů

Kartáčování (obzvláště u dlouhých vlasů) může pěkně znepříjemnit den, pokud se musíte potýkat se zacuchanými uzlíky ve vlasech. Hydratační přísady napomáhají vyčesávání bez tahání a trhání vlasů. Vytvořte si svůj vlastní „detangler“ (přípravek proti cuchání vlasů). Vezměte prázdnou lahvičku s rozprašovačem, přidejte do ní 2–3 lžíce kondicionéru a zbytek objemu naplňte vodou. Do vzniklé směsi přidejte svůj oblíbený esenciální olej (eukalyptus, máta peprná nebo levandule). Důkladně protřepejte, aby se vše spojilo. Pak stačí lehce nastříkat na vlasy a rozčesávání půjde mnohem snáze nemluvě o příjemné vůni, kterou přípravek na vašich vlasech zanechá (2).

Vyrobte si domácí masku

Chladné počasí a mráz mohou na vlasech způsobit hotovou zkázu, a nezřídka se pak na jaře objevuje tolik běžný jev jako vypadávání vlasů a roztřepené konečky. Pokud je to váš případ, nakoukněte do kuchyňské spižírny, protože pravděpodobně bude obsahovat celou řadu prospěšných přírodních ingrediencí, které vám pomohou zmírnit poškození vašich vlasů (3).

Vaječné žloutky

Zkuste například masku z vaječného žloutku a olivového oleje, která dodá krepatým vlasům zdravý lesk. Před umytím vlažnou vodou nechte působit asi 30 minut. Receptů pro přípravu žloutkového zábalu na vlasy je na internetu dostupné nepřeberné množství, stačí si vybrat ten, který vám nejlépe vyhovuje (3).

Pivní zábal

Cukr a bílkoviny v pivu pomáhají opravit poškozené vlasové folikuly. „Pivní zábal“ aplikujte po umytí šamponem a nechte 2–3 minuty působit, než jej opláchněte (3).

Med

Med vám pomůže eliminovat suchost pokožky hlavy. Připravte si medovou masku s tvarohem, olivovým olejem a žloutkem. Před umytím nechte na vlasech působit asi 20 minut (3).

Zdroje: (1) www.karger.com/Article/FullText/512786, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3107959/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4387693/






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat