Domácí prostředky pro dlouhé a krásné řasy

Řasy husté a dlouhé jako kartáče jsou svůdné a sexy. Jenže všechno to nasazování umělých řas je tak únavné! Není lepší těm svým přírodním poskytnout odpovídající výživu a proměnit je v klenot? Pomůže třeba zelený čaj!

Podpora růstu a hustoty. To je hlavní téma dlouhých řas. V moci kterých běžně dostupných vychytávek je stimulace chloupků na okraji očního víčka?

Zelený čaj

Zelený čaj obsahuje flavonoidy, které napomáhají růstu vlasů. Může tedy pomoci i prodloužením vašich řas. A jak ho používat? Zelený čaj naneste na horní a spodní řasy (samozřejmě, až vychladne). Pro znásobení účinku zelený čaj také pijte – ideálně dvakrát denně (1).

Ricinový olej

Ricinový olej zlepšuje funkci jater, poskytuje ochranu proti vráskám, zmírňuje zažívací potíže, je záchranou proti roztřepeným konečkům, zklidňuje problémovou pleť a podporuje růst vlasů, řas a obočí. Vezměte 1 polévkovou lžíci zastudena lisovaného ricinového oleje a ten naneste na řasy pomocí vatového tamponu. Takto nechte působit přes noc a ráno opláchněte (3).

Bambucké máslo

Bambucké máslo je bohaté na vitamin C, obsahuje ale i další antioxidanty. Zároveň má protizánětlivé vlastnosti, zabraňuje působení volných radikálům, podporuje přirozený růst vlasů a řas a stimuluje produkci kolagenu.

Vezměte trochu bambuckého másla a jemně ho promněte mezi prsty, aby se rozpustilo. Poté jej naneste na horní a spodní řasy a nechte působit přes noc. Při aplikaci postupujte obezřetně a dávejte pozor, aby se máslo nedostalo přímo do oka.

Vitamin E

Tekutý vitamin E, který je běžně k dostání v lékárnách, působí jako kondicionér, který pomáhá řasám v růstu i hustotě, hydratuje je a přispívá k ochraně buněk před oxidačním stresem. Tekutý vitamin E se dávkujte kapátkem. (Pro vnitřní užití nejlépe ráno pod jazyk.) Lze ho však nanášet i přímo na řasy (2).

Kokosový olej

Kokosový olej obsahuje kyselinu laurovou, typ mastné kyseliny, jež se spojuje s růstem řas. Vše, co potřebujete, je polévková lžíce kvalitního kokosového oleje (lisovaného za studena). Před aplikací řasy odličte micelární vodou. Do oleje namočte vatový tampon a aplikujte jej podél linie horních a dolních řas. (Vhodný je i starý kartáček od řasenky.) Nechte působit přes noc a ráno smyjte (4).

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK537100/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3036812/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5015816/, (4) www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S187140212100062X?via%3Dihub






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat